• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag har en teori

  Genom att ge beröm uppmuntrar man till ett önskat och återkommande beteende.
   
  Det är och har alltid varit så vi har blivit lärda men även lärt andra; oavsett om det handlar om människor eller djur. Vid trickträning ger vi beröm i form av klappar, godis, klicker eller dylikt. Allt detta är positiv energi där vi uppmuntrar djuret till en rörelse, beteende eller läte.
   
  Att utstråla glädje och vara nöjd och glad, är något alla kan läsa av och som de flesta uppskattar. Att skratta är en del av språket alla kan; både människor och djur.
   
  Ett exempel på detta är en typsik lågstadieklass. Det brukar finnas en elev som är "klassens clown". Denna elev gillar att få folk att skratta, och när han/hon lyckas med det så fortsätter beteendet. Samma person kan även  uppfattas störande, men du kommer aldrig få personen att sluta med sitt beteende om du hela tiden uppmuntrar det genom att skratta samtidigt som du ber denna kille/tjej att vara tyst, eller vad det nu kan vara.
   
  Genom att skratta ger du, antingen medveten eller omedveten, beröm och uppmuntran.
   
   
  Min teori är såldes ganska simpel: Jag tror att man kan trickträna ett djur genom att skratta som beröm. Men det krävs givetvis ett "äkta" skratt för att ge önskad effekt.
   
  Jag strävar alltid efter att jobba med djuren på detta sätt. Jag är alltid glad, tar felen med en klackspark och skrattar lätt. Skratt, bus och uppmuntran - det är så jag ger trygghet till mina djur.
   
   
  Positiv energi är en trygg energi. Men en trygg energi är inte alltid positiv.


  Kommentarer
  Ponnydressyr

  Söta ponnyer :)

  2013-02-08 @ 12:56:37 | URL: http://ponnydressyr.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.