• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ingen kanonstart på dagen - OBS KLAGOINLÄGG!

  Det är en fruktansvärd smärta och av egen erfarenhet vet jag att den hänger med läääänge. Något år (om inte längre?) hade jag det sist. Jag vet inte ens vad jag kan jämföra det med, men det smärtar när man böjer benet, när man "tar i" och använder det och när man ska flytta det/byta position. Att gå i trappor, böja sig ner eller liknande är ren tortyr.
   
  Det är ju bara att gissa hur lätt det är att rida. För det första går jag otaliga gånger upp och ner för trappan i stallet (utrustning och foder mm är på övervåningen) och att borsta/kratsa hovarna/ta på/av skydd osv när man behöver böjda sig är också tufft. Därefter kommer vi till uppsittningen! Alltså, det fanns inte ens på kartan att försöka från vänster sida (jag brukar iofs variera, men att bli låst till att inte kunna är inget kul). Att sedan ha benet i en viss vinkel hela tiden när man skrittar är också smärtsamt. Men att sen rida lätt, hålla om hästen eller rida utan stigbyglar - jag har inga ord. Jag provade utan stigbyglar men det var ännu värre än det andra alternativet, dvs med stigbyglar.
   
  Det var svårt att rida Pärla, för jag blev så begränsad. Det är ingen känsla av frustration egentligen, eller jo den känslan kommer senare, men det är framför allt besvikelse och ledsamhet. Det är fysiskt omöjligt. Trots detta så gick hon okej idag. Hon var glad och hon lyssande på mig. Men pga mina begränsningar hade jag jättesvårt att hålla om och arbeta henne. Förtvivlad ryttare? Oja.
   
  Som om inte det skulle räcka så fick jag en sjuk magsmärta när vi började avrunda. Jag trodde jag skulle spy, alternativt ramla ihop död, innan vi var hemma. Är det inte det ena, så är det det andra - alltid. Till slut mådde jag så dåligt att det inte gick att rida nästa häst. Då är jag faktiskt glad att jag redan ridit X två gånger denna vecka så veckan inte blir omplanerad utan att vi ändå kan ta tre pass till; fre, lör, sön.
   
  Men ändåååå!
  Förbannade jävla skitkropp. :(
   
  Och eftersom mitt "stöd" hemifrån gällande ridning lyder: "Sluta då", "trappa ner", "det är hästarna" osvosv. ALLT beror på dem jämt - tydligen. Helvete. Det är ju för fan dem som gör att jag orkar med det och för den delen så återkom denna knäsmärtan efter att jag INTE red mina på tre dagar och det som X går kan man knappt räkna som "ridning" - vi är inte där ännu.
   
  När det är som värst är jag knappt kapabel att köra bil för jag kan inte koppla. Så det är väl bara att vänta på det med... Skit. Det värsta av allt är ändå att det påverkar ridningen och stallarbetet. Gå nu över, illa jävla kvickt!
   
   
  Munter? Inte idag. Inte vad gäller det iaf. Men det som ändå fick mig att le och skratta det är min fantastiska häst. När vi kom tillbaka och så var jag inte riktigt klar i huvudet. Jag knäppte upp tränset; trodde jag. Jag glömde att öppna snokremmen. Så tar jag tag i nackstycket och ska ta av tränset på Pärla och hon gapar och försöker lirka sig ur den knäppta snokremmen. Det tog en stund innan jag fattade och ååh vad kul det såg ut! Så himla söt hon är! Hon är så snäll och ska göra rätt, även om jag gjorde en stor miss.
   
   
   
  Nu har jag klagat färdigt för den här gången. Jag är en bryt-ihop:are och ingen bit-ihop:are. Men med bra tänk blir det bättre, så det är vad jag ska göra nu! Glöm benet, magen och annan skit och tänk bra! Hörs sen, nu börjar jag igen!
   
   
   


  Kommentarer
  Katarina

  Hej jag har frågestund på min blogg va gärna med i den!:)

  2013-02-07 @ 15:32:35 | URL: http://shettisdrottning.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.