• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästtransporter

  Jag har kikat en del på hästttansporter av olika slag och måste bara få ur mig ett klagomål:
   
  Varför i helvete tar de så låg lastvikt?! Den mesta skiten lastar runt 6-700 kg och det tycker jag är fruktansvärt dåligt! Skulle jag köpa en kärra idag skulle jag inte köpa något som lastar under 1000 kg. Har man fler hästar är det väl mest logiskt att iaf ha möjlighet att kunna köra minst två av dem i taget för man vet ju aldrig om det skulle behövas framöver? Nej, låg lastvikt är något jag totaldissar. (Den vi har är inte bättre själv - därav att jag kollar runt och ser vad det finns för utbud.) Att jag själv bara har B-kort skiter jag i. Jag skulle inte tveka en sekund att dra ett (fd) BE-behörigt ekipage, men det betyder ju inte att jag inte vill ta körkort för större grejer.
   


  Kommentarer
  Anni

  Tråkiga är bara att polisen blivit MYCKET hårdare vad gäller hästsläp och överlast. Det räknas ju som olovlig körning om du överskrider 3500 kg, vilket faktiskt kam betyda att de tar körkortet. :/ dessutom får du ju inte ens köra vidare, utan blir stående längs vägen. Riktigt bittert!
  Jag får lasta 1200 kg i mitt, men det är i stort sett bara min stora jeep som får dra den, haha.

  2013-02-08 @ 22:09:15 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.