• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästeriet

  Igår, söndag:
   
  Som alla ni med syskon vet så är det inte alltid man kommer överens (haha) så därför blev den dagens planer ombytta. Glädjande för mig var dock att jag kunde ta några språng med Pärla igen. Vi skrittade fram, travade och galopperade lite på böjt spår som uppvärmning och tog därefter några språng fram och tillbaka över skogshindren. En gång rev vi, men förutom det så var nästan alla språng jättefina! Så det gav en riktigt bra känsla. Därefter red vi genom skogen, ner till byn och hemåt. Vi var ute en timme och som vanligt när vi hoppar var det halv snöstorm.
   
  Aleccis fick gå i byn. Det blir lätt så när det blir mörkt. Smidigt att hålla sig där nere då vi båda känner till vägarna och dessutom är det gatlysen så det blir lite trevligare så. Jag kände att jag behövde rida igenom henne, så vi tog ganska många varv på en halvstor volt på granngårdens gårdsplan (grusväg rakt över gårdsplanen). På så sätt var det dels plogat, men även lysen så det fungerade bra. Jag ville ha henne väldigt böjd och ställde därför henne ganska mycket. Det tog några varv att få igenom henne men sen var hon kanonfin i både skritt, trav och galopp. Dessvärre hann vi inte mer än hundra meter innan vi kom till den där jobbiga svängen/hörnet som hon inte gillar = spänd häst och tillbaka på ruta ett igen. Vi tog lite trav och galopp men därefter skrittade vi av extra långt. En timme tog även vårt pass.
   
   Juni 2012.
   
  Idag, måndag:
   
  Jag red bara Aleccis och tänkte rida lite dressyr på ängen. Det började hyfsat men blev sen inget vidare. Ärligt talat gjorde jag nog som sist... Dvs fick igenom en del dagen innan = stretig häst idag med ev träningsvärk eller något. För i framför allt vänster varv, som är hennes svagare, så var hon väldigt stretig, studsig och stressad. När jag märkte att jag inte ens kunde rida igenom henne, så började vi om. Skritt, trav och galopp igen. När det gick bra en stund så avslutade jag. Ingen höjdare. Från och med nu så tänker jag aldrig rida dressyr/volter/dylikt jobbigt två dagar på raken. Hon är fortfarande så pass svag i vänster sida att hon inte orkar det. Vi tar det lite försiktigt. Rätt som det är så kommer hon orka det. Idag blev det också en timmes pass.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.