• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästeriet de kommande dagarna

  Jag har funderat lite på hur hårt jag ska våga fresta Pärlis. Det jag kom fram till är att vi börjar hoppa lite småhinder i helgen, och därför låter jag henne stå imorgon - efter två dagars ridning alltså, och detta efter tre dagars vila/ledigt = vill inte fresta för hårt på en gång. Sedan står hon på söndag pga att de alltid gör det på söndagar (hingstdag).
   
  Resten av veckan ser alltså ut såhär:
  Fredag: A - vila. P - vila. X - rida.
  Lördag: A - vila. P - rida. X . rida.
  Söndag: A vila. P - vila. X- rida. Hingsten - rida.
   
  Sen får vi se när jag vågar ta en sväng med Aleccis igen. Är hon lika hostfri och mycket bättre, som hon var idag, i fortsättningen så blir det någon promenad vid hand i början på nästa vecka och sen kanske vi tar en kort barbackatur eller liknande när det känns helt bra.
   
  Kommande vecka är en sk "sen vecka" när jag kommer rida efter "programmet". Det positiva är att jag inte har någon tid att passa, men det tråkiga är att det blir mörkt runt klockan fem. Iofs så rider jag ju delvis i mörker som det är nu och jag klarar inte, men det underlättar ju när det är ljust.
   
  Tanken är, just nu, att kunna rida så mycket som möjligt nästa vecka för då kan jag ha någorlunda halvbra samvete under veckan därefter när det är en "tidig vecka" igen. DEN SISTA, WOHO!
   
  Såg förresten en sak nu precis, nämligen detta:
   
   
  Om två veckor är det viktigt att Pärla är i bra kondis, så tanken är framför allt att nästa vecka rida henne så att hon, en och en halv vecka senare, är redo för säsongens första start; en regional LB. Det är även hög tid att börja låta henne hoppa också. Oj, vad nära det var helt plötsligt! Hoppas vi är redo när det börjar närma sig! :)


  Kommentarer
  Elvira

  sv: Samma sak med "bra utbildad" :)

  2013-02-07 @ 22:44:50 | URL: http://toppryttare.nu/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.