• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästeriet avklarat idag igen

  Det är rätt skönt att sitta ner efter en ganska intensiv stalldag. Alla tre är motionerade och klara för dagen.
   
  Pärlahäst var förvånandsvärt fin från början och hon var väldigt lyhörd - kul! Vi red i skogen först och därefter två varv runt flugebyrundan. Det första varvet försökte jag rida ihop henne och det gick skapligt. Det enda som gick mindre bra var höger galopp - den blev inte rund. Vänster var däremot fin och traven var också bra. Andra varvet sedan längde jag på tyglarna "bara för att prova" om det gick att länga ut henne i en längre, längre form och vad hände?! Hästapållen gjorde det så himla bra! Jag har nog aldrig varit med om att hon är så klockren och liksom stannar där jag vill ha henne. Det enda var väl att det blev något steg i slängtrav strax innan hon fattade galopp och i galoppen tog hon upp huvudet något. Men ändå! Jag blev verkligen positivt överraskad och hela passet var överlag bra.
   
  Sen var det då Storhästs tur. Förra fredagen (dvs för ungefär en och en halv vecka sedan) så reds hon "ordentligt" senast. Vi red några tuffa pass på raken och därefter fick båda mina hästar vila några dagar. Aleccis blev hostig och nu när hon är bra igen så har hon bara fått gå ett pass och det var nu i lördags, i förrgår.
   
  Tror ni hon var pigg eller? Jo, det var hon faktiskt, hahaha. Inte lite heller. Och så var det mörkt. Hon gick och sprang runt som en giraff. Öronen stod så spetsade de bara kan och huvudet höll hon högt och så kollade hon på det mesta. Till och från kom hon ner på jorden, men det märks att både hon och jag har tappat en del av vår nyvunna kunskap (eller nåt). Det var i alla fall kul att komma ut igen och snart hittar vi nog tillbaka till varandra igen. Det var iaf inte kaos iaf, haha och det var lååångt ifrån där vi en gång började för ett halvår sedan. Så visst gör det nytta, även om det måste underhållas kontinuerligt.
   
  Giraffhästen :)


  Kommentarer
  Ponnydressyr

  Så kul med pigga hästar! :)

  2013-02-12 @ 09:45:57 | URL: http://ponnydressyr.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.