• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

  Runt 19.00 var jag ute i stallet, och klockan 22.15 var jag tillbaka i lägenheten. Pärla gick 55 minuter och Aleccis 45 minuter, båda barbacka och båda i byn (dahlsedarundan+flugebyrundan).

   

   

  Pärla var himla fin! Jag tänkte på mjuka fina händer, driva bakifrån och sådär och hon var genomgående fin från början till slut. Det var iofs inget avancerat, men ändå otroligt mysigt och ett bra pass, trots mörker och att det började bli lite senare.

   

  Detta gjorde jag bra: Bra händer, mer stilla än vanligt.
  Detta kan jag förbättra: Rida mer med kroppen och framför allt magen. Hon behöver mer tramp bakifrån och jag vill ha henne mer på bakdelen generellt, men framför allt i galoppen.
  Hur: Fokusera bättre och sitta bättre. Hålla om mer och blanda in mer dressyr med lite försiktig ridning på böjda spår.

   

   

  Aleccis var tittig och framåt. En gång när jag ”släppte henne” för jag rättade till tyglarna så passade hon på att försöka vända. Sen tyckte hon att ”får jag inte vända tänker jag fan skynda på!”. Första traven, när jag alltså kom från Pärlas korta trav som är väldigt markbunden och där man sitter gjutet, så skumpade jag runt väldigt mycket där uppe på Aleccis rygg. Då började jag skratta och om det var skumpigt innan så förstår ni hur det var när jag började skratta, hahaha. Jag tappade balansen och kände att nej, skratta får jag inte göra. Sen skrittade vi och därefter gick det bättre. Även om hon var lite tittig så var hon hyfsat ridbar i galoppen (jag har bäst koll på henne i galoppen av alla gångarter = känns bra). Sista galoppen (där hon alltid blir väldigt taggad) så var det inga problem att jobba igenom galoppen på bara ett par språng från sprattlig galopp i tempo, till ner i rund lugn galopp. Sista traven var också väldigt fin, om än dock något snabb. Vi hade ett väldigt mysigt ridpass och det var med nöjda steg vi tog oss tillbaka till gården.

   

  Detta gjorde jag bra: Stilla händer (lägger dem på manken och så är de kvar där), behöll fokus.
  Detta kan jag förbättra: Mer energi i galoppfattningarna som ibland kan bli loja och då kommer det in obalanserade travsteg. Lugnare trav och ”mota” utsidan bättre i korsningar/böjda spår.
  Hur: Mer energi, mer/bättre stöd med skänklarna. Bättre balans i svängarna och fokusera på långsamma steg i traven.

     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.