• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Förbättra det bra så följer det sämre med

  Förr fokuserade man alltid på det dåliga inom idrotten. Fintar man dåligt, men skjuter bra inom till exempel fotboll så tränade man mer på att finta. Allt för att bli så bra som möjligt, och det som gällde var att bli så bra som möjligt på allt för att bli bästa spelaren på planen.
   
  Men nu lever vi på 2000-talet och vi vet att den mentala biten är viktigare än all träning i hela världen. För att bli bäst måste man fokusera, och fokusen ska vara på det som redan är bra. För att bli bättre ska man bli ännu bättre på det man redan gör bra. Då kommer de sämre bitarna följa med uppåt och så blir man bättre; till slut förhoppningsvis bäst i världen.
   
  Positivt tänkande är nyckel till framgång. Och att vara stark mentalt är också oerhört viktigt, kanske till och med ännu viktigare. Det är därför det är så viktigt att tycka det man gör är kul. Det är precis som man brukar säga att en häst som brinner för att hoppa, men som utför hoppet med "sämre teknik", kan bli minst lika bra som någon annan häst som hoppar "för att någon ber den om det".
   
  Det är därför vi ofta blir bättre på sådant som vi tycker är kul. Ett exempel kan vara att köra bil.
   
   
  Min styrka är min trygghet, stämning, energi och att jag är orädd. Detta ska jag bli ännu bättre på, för då kan jag sedan bli en bättre ryttare även i ridningen.


  Kommentarer
  Ebba ~ Hästblogg

  Sv: Ja, visst är han! :D

  2013-02-02 @ 18:43:24 | URL: http://northons.blogg.se/
  Ponnydressyr - Sara

  Sv: Ja det vill jag! Om vi kan få skjuss osv då det är några timmar i släpet :) Dudå?

  2013-02-02 @ 19:02:05 | URL: http://ponnydressyr.se
  Friskey

  riktigt bra skrivet! :)

  2013-02-02 @ 19:13:57 | URL: http://friskey.weride.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.