• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Foder

  Det var ett tag sedan jag skrev vad mina hästar får för foder. Egentligen har väl inget ändrats, men jag tänkte att jag, i brist på annat, slänger upp ett nytt inlägg om det. Men det lär bli kort! ;) Haha, jag är ingen sådan som proppar i hästarna det ena och det andra, utan här är det i bara basic.
   
  Detta får hästarna en gång om dagen i samband med ridning (innan ridning) när jag tar ner dem till stallet:
  Aleccis: ca ½ skopa Krafft Grund
  Pärla: ca 2 dl havre
   
  Resten de stoppar i sig är: (fri tillgång på allt, förutom vatten som är i hinkar - med försök från min sida att de ALDRIG ska lyckas bli helt tomma, dvs att det också alltid ska finnas.)
   
  Hösilage (rundbal)
  Saltsten
  Vatten
   
  Jag vet dock inte hur jag ska göra i sommar. Tidigare somrar har jag ju haft Mellonie och Pärla, vilka båda ska gå på magert bete (golfbana nivå), men nu har jag ju en storhäst som behöver betydligt mer än så. Just nu är jag inne på att låta de gå i varsin hage, bredvid varandra, en stund på alternativt halva(?) dygnet. Men då blir nästa problem: dagtid eller nattid. Hon måste ju också få tillgång till att gå in och är det hett så vill de gärna vara inne på dagen, men på natten är det knott, mygg och elände och då kan de också tycka det är skönt att gå in i bland (har dock inte lagt märke till att de har varit inne på natten så mycket, men man vill ju ändå erbjuda det). Att stödfodra Aleccis känns inte som något alternativ. I alla fall inte i samma hage som Pärla för Pärla fattar inte riktigt "GE NU FAN I MATEN!" haha. Hon tar gärna för sig hon med, och det tycker inte jag är någon bra idé. Då försvinner snabbt min tävlingsfjord och kvar är bara en enda stor mage. :P
   
  Lagom mycket mat - sommartid -  för min gula vän. (y)


  Kommentarer
  Noomie Sundell

  Vilken superhärlig bild! Jag fick typ fjärilar i magen när jag såg den(': Bra fotat! :D

  2013-02-22 @ 17:50:32 | URL: http://lexx.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.