• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det finns en anledning varför man inte kan "skriva under" förrän man är myndig

  Man äger inte ponnyn så vida man inte har betalt den och att man dagligen står för alla utgifter; VEM äger egentligen ponnyn? Allt som oftast ryttarens mor/far/vem som helst, men INTE ett barn.
   
  Det gör mig tokig att se dyra ponnyer vars ryttare står som ägare.
   
  Aleccis far; Opium de Laubry
   
  Ärligt talat är det samma sak med alla större saker man köper och som kostar pengar regelbundet; jag syftar just nu på bilar. Många 18-åringar får låna föräldrarnas bil och det är inte DERAS bil så länge de inte står på den och står för alla utgifter. Men för att säga emot mig själv lite, så tycker jag även att man kör INTE på föräldrarnas försäkring.
   
  Händer det något, och det är ungdomen som kör, så kommer förälderns försäkringspremie höjas. Är det tacken man ger sina föräldrar för att man lånar bilen?! Nej, kör man bilen ofta så skriv för helvete över den på dig själv så att DU åker på höjd premie om det är DU som kvaddar skiten. (Och stå då givetvis även för bilens utgifter.)
   
   
  End of story.
   
   
  // Qween of Dubbelmoral


  Kommentarer
  Anni

  Jag har båda mina bilar på min kära mor ;) jag har dock köpt fem själv OCH betalar alla utgifter själv. Men eftersom att att jag är under 25 så är det svindyrt med försäkring. Min jeep skulle kosta 22 000 om året på mig, men på min mamma kostar den 7000, knappt. Viss skillnad :P går dessutom att göra ett tillägg i försäkringen där det står att bilen kommer delvis att brukas av folk under 25. Blir ingen höjd premie då, bara en lite högre självrisk om något skulle hända :) jag tycker att det är fiffigt ;)

  2013-02-16 @ 20:18:08 | URL: http://teamoveson.blogg.se
  Anni

  Dem * ska det såklart va ;)

  2013-02-16 @ 20:18:45 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.