• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Are you kidding me?!"

  Alltså, hahaha, min lilla Pärlahäst tyckte inte ens att dagens "hinder" var värda att ens lyfta fötterna över.
   
  Men jag tar det från början. Vi red fram och jag var på henne en del. Vi red både rakt, men även på böjt spår då jag red runt på en äng och en grusplätt för att ställa och böja lite. Sen gjorde vi även övergångar (trav, tvärnit, galopp, trävnit osv) och hon är så kul så vi töntade oss lite. När man gör sådant så taggar hon till ordentligt och det är så jag får energi i den där tunga gula hästen. Hon svarde på det jag bad henne och kändes bra. Sen lät jag henne skritta en stund och innan vi var vid hindren så hade det gått ca 45 minuter vilket kändes bra då jag verkligen ville ha henne uppvärmd ordentligt innan. Men hindren i övrigt blev bara ett skämt. Hon verkade undra om jag drev med henne, haha. Jag la upp en pinne på det lägsta möjliga och de tre hindren blev på ca 30, 40 och 50 cm.
   
  Hon drog på mot dem och så långt var de väl okej. Men att hoppa småhinder är inget kul för hon var i nästan varenda gång och ett par gånger rev hon ner några pinnar. Vi "hoppade" (eller vad man ska kalla det) en fyra, fem gånger över de där pinnarna och sen travade vi av och skrittade hem. 1 h 10 minuter tog hela vår ridtur.
   
   
  Aleccis tog jag en promenad med. Uppsutten sådan, då jag inte orkade pulsa i all snö som har kommit. Barbacka. Det var så mysigt och hon var väldigt pigg och glad! Hon har nämligen varken hostat eller snorat något sedan den där dagen och allmäntillståndet har aldrig varit ändrat så därför tyckte jag att vi kunde ta en sväng idag. Hon kändes dock som att sitta på en pinne först. Och nej, det var verkligen inte stelt eller något utan det var för att hon kändes så smal och lång (rätt stor skillnad mot en tunna-formad häst; den gula, alltså). Jag kommer ta ut henne på sådana här korta, lugna promenadliknande turer några gånger till varvat med vilodagar och sen kör vi på igen. Idag var vi ute i nästan 40 minuter. Myspys!
   
  Tredje hästapållen skötte sig också. Så nu kan jag ha gott samvete att alla hästarna är motionerade och "klara" för dagen.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.