• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis är en storhäst

  Och här sitter jag och käkar massa BRAGO-kex med smör och ost. Nomnom. Tyckte att jag förtjänade det idag, faktiskt. Tre hästar ridna, varav den enda av mina var Aleccis.
   
  Jag har haft en sådan bultande grov huvudvärk idag och egentligen lockade inga av dagens planer, men jag ville ännu mindre ställa in dem. Så jag slängde i mig en alvedon och sen gjorde friska luften resten. Men den bästa medicinen är faktiskt hästarna. Alltid.
   
  Aleccis var sist ut och vi hade ljus (dagsljus, fast det började skymma) i en hel kvart! Lyx! Först hade jag tänkt att dressyra på ängen idag, men pga huvudbanket så fick det bli en runda istället. Eftersom vi hade massa ljus så tyckte jag att det var dags att rida Hedbrantarundan igen, det var så länge sen vi red den. Men jag tog inte hela utan skippade den sista biten på grusväg+skogen och valde att rida längs asfaltsvägen istället. Nu när det är vinter och snö så kunde vi både trava och galoppera och DET, mina vänner, det är lyx så det bara smäller av det! I vanliga fall är det som ni förstår bara skritt som gäller på asfalten så det blir lite drygt, men inte idag.
   
  Aleccis var pigg (no shit, sherlock?!), men för varje ridpass hittar vi tillbaka allt mer till varandra. Idag var det bäst hittils och förutom att hon går emot handen i avbrott och halter så var det ett bra pass. Jag fokuserade på att ha henne mellan hjälperna och hon gick himla fint stundtals. Första galoppen var GODIS! Andra var också bra, och de emellen var helt okej, men när det var dags för den sista (sista uppförsbacken där hästarna "vet" att vi alltid galopperar = extra taggad häst) så blev hon lite av min sprattlande giraff igen. Istället för att bråka ner i halt så ville jag verkligen rida igenom galoppen tills hon blev där jag ville ha henne. Efter några halvhalter, varav två ordentliga där det verkligen var "NU tack" så blev hon snart mumma igen.
   
  Det var ett fantastiskt mysigt pass och jag kände verkligen hur jag kunde njuta av egentligen hela alltet; häst, mörker, snö, vinter, kallt, men ändå sjukt mysigt. Det var en tiopoängare faktiskt.
   
   
  Det slår mig gång på gång vilken SNÄLL häst Aleccis är. Hon är (har?) den vänligaste själ jag någonsin träffat på fyra ben. Det kan finnas mycket att titta på som storhäst ute på äventyr ute i mörka världen, men hon passerar utan bekymmer, även om hon inte släpper föremålet (snöhögen, staketet osv) med blicken. Det som var mest "prövande" idag var två byggnader vi passerade. Den ena har en lampa som tänds utåt (dvs över oss), jag visste om det men tänkte givetvis inte på det. Vi gick utanför byggnaden = lampan tänds. Aleccis ryckte till i ren förvåning men gick vidare. Ett par steg senare tänds nästa lampa (som jag inte visste om) och hon gör samma sak då; rycker till men går vidare. Det är ganska "kallt" gjort av en annars lättstressad och lite nervid häst. Dessutom var vi max 150 m från stora vägen.


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  SV; Haha såg du kommentaren före dig eller? ;) höll på att skratta ihjäl mig! Svarade henne lite halv barskt tillbaka faktiskt hehe..

  Ja för det säger ju sig själv, har man en massa täcken så andas det ju noll, och luft krävs för att hålla värmen. Det är ju allmännbildning ;)

  Sen vet jag inte vilken bloggare du syftar på men det stämmer säkert haha ;D

  2013-02-14 @ 06:31:41 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.