• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Trotsar vädergudarna med pansarvagnen

  Jag åkte ut till djuren lite senare än tänkt. (Förbannadejävlahelvetesskit. Fick låna ett bilbatteri för mitt är så dåligt att det inte orkar starta bilen när det är minus, men ägaren till batteriet hade satt plasthattarna fel på polerna så plus var på minus och vise versa. Så vi råkade kortsluta bilen lite...... Rök som fan där ett tag. Men så är det ju gammal hederlig svensk kvalité så han gick ändå efteråt. Det enda som gick åt helvete var stereon och ABS:en(?!). Jävligt synd. Stereon klarar jag mig utan, okej det är lite surt men ingen dör liksom. Men ABS:en...! Jag har tidigare varit rätt anti den mesta utrustningen men på äldre dar ser jag verkligen fördelen med ABS:en. Så att gå från att ha perfekta ABS till att köra utan - hejhej fegis och låsta däck och kana bara jävlar jao. Inte så charmad, nej. Inte så att jag inte kan åka bil ändå, men jag tänker direkt på alla vilda djur som jag kanske kommer att kana på i framtiden :( Skitskitskit. Och ja, hade man varit tillräckligt klok så hade man kanske kollat en extra gång så plastskydden satt på rätt pol, men nej, här tar man för givet japp...)
   
  Men åkte ut sen i alla fall. De stod och tryckte högst upp som vanligt. Spelar ingen roll vad det är för väder och vind - de står jämt uppe i hagen och trycker. Gick inte att locka ner dem heller. Så var ju bara att plumsa upp och släpa ner dem. Jag tänkte faktiskt byta täcken och slänga på vintertäckena efter som det både snöade som tusan och det blåste en del. Så borstade av snön medan de åt.
   
  Men snön är ju liksom kall och under täcket är det varmt, så det blir aldrig sådär smidigt som man tycker det borde kunna bli om vi inte hade haft alla naturlagar. Täckena var ju blöta ovanpå.
   
  Funderade på om jag skulle åka på min gula gamla häst eller helt enkelt skita i det. Snöade ju som stenhård småspik och dessutom nästan i sidled. Hade först tänkt rida, men ångrade mig och ångrade mig igen sen. Så tog med henne ut bara för att Aleccis skulle ha en anledning att stå inomhus och försöka torka till lite. Pärlas täcke blev desto blötare då jag lät henne ha det på sig. Vi tog bara en mysig bustur barbacka.
   
  Ner i byn, rally fram och tillbaka på en äng några gånger (that smile!) och sen ett varv runt korta rundan, och över ängen på vägen hem (då gick det jättefort<3 haha, sötnöt!) och sen vidare hemåt. 40 av de bästa minutrarna någonsin i mitt liv, trots ont i ögonen och dyngsur. För ja, det gick ju an att ha småspiken i ryggen, men hemåt sen så var det inte lika bekvämt. Satan vad det snärtade och inget såg man. Tur Pärla fixar biffen på egen hand.
   
   
  Och ja, idag hade det suttit fint med en körtur. Men rockarden är intryckt längst in över lagården och framför är det massa olika traktorredskap så jag rår inte på att ta ut den på egen hand. Därav att det inte har blivit någon körning på ett år eller något. Lite tråkigt faktiskt. Ska försöka komma ihåg att lägga in en önskan att få ut den snart. Bra träning på de oplogade vägarna!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.