• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tre starter - tre tävlingar - tre dagar

  Mina tre bästa tävlingsdagar tillsammans med Aleccis var alla i september, och komiskt nog helgerna efter varandra. Det är inte alltid känsla och prestation rimmar med resultatet, och jag ser många gånger (typ alltid) tävlingar med bra känsla som "bättre" än de som har sämre känsla men med mindre fel. Alla som håller på med någon form av djurtävlingar vet exakt hur det är. Känslan, känslan och åter känslan. Det är verkligen viktigast av allt. Det kan samtidigt vara så att resultatet är bra just för att känslan var bra - ibland så går det där hand i hand.
   
  Men jag ska dela med mig av de bästa tävlingarna. Även om de inte är klockrena rundor rakt igenom, så finns det något, eller kanske är helheten, som gör att de övervägande ändå är våra bästa rundor.
   
  Först ut är en tävling i Aneby 8 september. Det var fantastisk sommarväder! Vi startade 105 och skulle därefter starta vår allra första lokala 110. Debuten väntade runt hörnet, men först ut var 105-rundan. Det skulle visa sig bli vår första felfria grundomgång; trodde jag! Men ett tidsfel drog vi på oss. Trots detta var, och är det fortfarande, vår absolut snyggaste runda vi någonsin gjort tillsammans. Hon var så lugn och fin, väntade och låg kvar - det var samma med mig där uppe. Jag skötte min del och höll mig kall! Kombinationen skulle bli ett test; räcke-räcke med två galoppsprång - det skulle bli trångt! Men jag planerade och höll min plan; räta upp så snabbt som möjligt, mjuka händer och inte bråka. Det blev trångt, men Aleccis fixade det och hela rundan kändes så himla bra! Jag fortsatte hoppa omhoppningen men då vi fick tidsfel i grunden fick vi avbryta den. Jag var såå glad när jag kom ut från banan. Riktigt nöjd med vår insats. Bäst hittills! Film.
   
   
  Nummer två var tävlingen i Lammhult 15 september, som jag egentligen hade bestämt mig för att inte starta. Men jag är glad för att jag ångrade mig och efteranmälde oss. Vi startade först en 100 och därefter 110-rundan. Där och då satte vi nollan i grundomgången och inte nog med det, vi fortsatte att vara felfria även i omhoppningen! Men det som nästan gjorde mig gladast var att det gick att "rädda" oss när jag tappade iväg Aleccis. Sedan är hon dessutom en klippa som löste linjen 4-5 i grunden på egen hand. Långt ifrån både snyggt och bra, men över kom vi. Halvsteg på första, ett språng för lite där inne och halvsprång på andra. Den linjen var HEMSK. Men jag är så nöjd över att vi, med "gemensamma krafter", kunde ta oss till och dessutom genomföra vår allra första omhoppning. Dessutom i 110 som då fortfarande kändes högt. Film.
   
   
   
  Tredje tävlingen är självklart våra två starter i Bratteborg 22 september. För det första börjar vi dagen med att komma till omhoppning i 100-klassen, felfritt även där och trots långa väger red vi ihop vår första gemensamma placering! Det var generellt ingen toppenrunda, men vi kom överens (förutom när det gick riktigt svinigt fort!), eller ja, vi kom alltså överens "tillräckligt bra" så att säga. Men vad som väntade därefter kunde jag aldrig gissa. Vi rider runt 110-klassen med någon miss här och fel galopp där, men omhoppningen var ett faktum och inte nog med det så provade jag att svänga lite snävare (även om det var långt ifrån extremt) och detta ledde till vår första seger! Den dagen skrev vi verkligen historia. Då var tårarna nära. Detta är utan att tveka vår absolut bästa tävling. Men den var säkert inte något att hänga i granen (ingen film) vad gäller utseendet på den, men helheten slår det.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.