• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tanten var på hugget

  ... av fel anledning.
   
  Jag tog ut Pärlahästen med westernsadeln idag. Men repgrimman lämnade vi hemma och istället tog jag tränset - varför det? Det kändes som en bra idé. Och det var det!
   
  Vi red i skogen mycket idag och det small och levde jävel av jägare ganska långt bort, men har man en skotträdd häst så märker de av om en mina smäller i afrika, typ. Så Pärla var väldigt uppmärksam och vaken hela turen, dock inte alltid på "rätt" sätt.
   
  Efter skogen red vi över stora vägen och längs med den en bit, vidare på en grusväg, sen lite asfalt, över stora vägen igen och genom byn hemåt. Men eftersom marken är hård där det är inte snö så svängde jag ner henne på en äng som går längs med vägen i några hundra meter. Där stack Pärla. Japp, hon stack. Full Pärlafart! Jag tittade på hennes öron framför allt för att inte bara känna utan även se varför. För ja, hon kändes positivt och ville framåt, men det som utlöste att hon drog på fullt var något hon måste ha reagerat på. Snart galopperade hon bara fort, alltså inte i flykt, men därefter tittade hon till åt vänster och ökade på lite igen. Gammeltanten då. Hon får jättegärna springa osv, och hon gillar att få ösa på över den ängen, men det är lite tråkigt om hon känner att hon behöver försöka fly från något.
   
  Men så är det ju. Smäller det en gång så sitter det i sen. Hon var inte alls stressad eller konstig i övrigt, utan mjuk och lyhörd med lite för mycket fokus på kanterna bara men inte på ett tittigt sett. Vi var ute i 1 h 5 minuter och när vi kom hem var hon så söt. Jag älskar hennes tydliga uttryck :')
   
  Bild från för några veckor sedan.
   


  Kommentarer
  Josäfin Andersson

  Så läskigt när de sticker och håller på nu när det är så halt! Tur att det gick bra iallafall :)
  - super söt häst, jag dör! :')

  2013-12-07 @ 16:40:50 | URL: http://jossanamigo.blogg.se/
  Matilda Blomqvist

  hej! allt bra? :) kolla in detta inlägget och se om det är någonting för dig! Kram Matilda
  http://matildablomqvist.blogg.se/2013/december/outfits-till-era-hastar.html#comment

  2013-12-08 @ 13:01:17 | URL: http://matildablomqvist.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.