• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Smaksak

  Det är så lätt att störa sig på saker, och en av alla miljoner grejer jag kan störa mig på är detta med namn. Hur vidriga namn har folk mage att ge sina djur?! Nu snackar jag inte om "Mögel" eller något i den stilen (haha), utan bara sådär hemskt fula, eller bara tråkiga namn. Det finns määängder av dem!
   
  En anledning till varför jag skulle vilja ha någon typ av uppfödning av djur, är i så fall för att kunna döpa dem. Jag kommer ofta på djurnamn som är antingen fina, häftiga, annorlunda eller på något annat sätt skulle vara så himla fint. Men de glömmer man ju bort lika fort, och inga djur har jag att döpa...
   
  Men däremot uppfödare av framför allt hästar och hundar (eftersom det är vad jag kommit i kontakt med mest under mina år) har en tendens till att... ja, men det är ungefär som att "nu är jag magsjuk och dessa namn kan jag kräkas fram". Nej, tyvärr har jag inga exempel att ladda upp med, och hade jag haft det så hade jag givetvis inte delat med mig av dem ändå. Men om jag ska vara "sån" så kan jag nämna att många fjordingar (ochhelavärldenrasarsomvanligtjapp) har hemska namn. Och nej, det är väl klart att de inte "ska" (eller vad man ska säga) heta exempelvis engelska långa så kallade "vackra" namn som många sporthästar har, men ibland undrar man verkligen hur de tänkte. Ibland så kan man till och med undra om de har tagit några random bokstäver ur alfabetet och liksom degat ihop dem till något som knappt går att uttala. Väldigt vackert, verkligen...
   
  En annan sak jag ogillar är när man ska blanda ihop hingsten och stoets namn och på så vis få fram något ännu hemskare än föräldrarnas redan fula namn. Typ. Ja, nu gjorde jag en rejäl generalisering, men ni fattar vad jag menar. Möjligtvis kan jag sträcka mig så långt att fölet kan döpas till något som börjar på samma bokstav som någon av föräldrarnas namn gör. Men det viktigaste är väl ändå att kunna ge sin uppfödning ett namn man är stolt och nöjd över?
   
  Men givetvis har vi dem som är tvärtom också. Som alltid bara matar ut fina namn. Namn som passar individen, passar i sammanhanget och kanske, om man har tur, även går att "spåra" bakåt i form av något släktnamn eller liknande.
   
   
  En kille, vars namn går igen litegrann med stoets. Ett ganska "enkelt namn" och nej, inte fult
  i den bemärkelsen, däremot hade jag döpt honom till något annat. (Om han hade varit min, som
  han hade kunnat vara om det hade gått som det var tänkt ;))


  Kommentarer
  Emma

  håller med att man ibland förvånas, vi hade en i stallet en gång som hette GROTESKA, hon var från polen eller ngt liknande och det bästa/värsta av allt; grotesk betyder samma sak där. Stackars <3

  Tycker inte Nicaros är så fint heller men Nicke är verkligen en Nicke så det funkar ;)

  Svar: Eeh, jo men det var ju ett... vackert namn. Stackars hästen! :O Bara så man vill trösta den ungefär :P
  Fint och fint, men vissa är ju bra på så vis att de "rullar" eller vad man ska säga. Varken bu eller bä liksom. Typ som Nicaros, även Aleccis är väl ett rätt så okej namn. (I alla fall för att vara en import, haha!). Men jag hade ju stora problem med Pärla innan. Tyckte det var får enkelt, tråkigt och fult. Men nu har man ju vant sig och tillsammans med hästen så blir det ju gulligt. Men vissa namn är bara under all kritik! :P
  vinna.blogg.se

  2013-12-26 @ 22:46:01 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.