• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Seg som kola

  Inte bara Aleccis har haft vila de här veckorna (främst denna vecka) utan även Pärla har haft "semester", dock på rull eller vad man ska säga. Hon har vilat helt två gånger (måndag och torsdag, båda veckorna), och resterande dar gått lugnt/okrävande med mys och/eller bus, barbacka blandat med westernsadeln och så Idas dag i onsdags. Bara motionsridning, eller jao, knappt det ens. Hon har fått komma ut, men inte bränt fett så att säga.
   
  Med den "ridningen" (åkningen) så går varken kropp eller knopp för fullt, snarare långt ifrån. Och allt är en färskvara, framför allt på en gammal häst. Så hon var allt lite stel bak och allmänt seg. Inte seg som i sätta sig på tvären eller liknande, hon gör det man ber om men hon har helt enkelt inte bråttom och svarade inte önskvärt framåt på samma vis som hon gör när hon går som vanligt.
   
  Så nu ska hon "ridas igång" igen så att hon bjuder bättre framåt igen och då följer allt annat med som ett brev på posten. (Bättre bakben, form osv - och min sits!) Sitsen ja, alltså jag kände mig sjukt ringrostig! Det kändes som det var hundra år sedan jag satt i en engelsk sadel senast, i alla fall på Pärlhästen. Stiglädren blev jag inte nöjd med hur jag än gjorde kändes det som och balansen var jag definitivt inte nöjd med (haha). Jag hittade inte heller sitsen eller ridningen men det vet jag att det kommer ifatt med mer och bättre fokus i ridningen.
   
  Pärlis gick i skogen och byn, vi galopperade uppför halva himlabacken och rullade runt i alla gångarter. Tempoväxlingar och övergångar som sagt. Efter 1h 15 minuter var hon bra mycket svettigare än jag trodde hon skulle bli. I och för sig släpar hon ju omkring på typ ett halvt ton extra lager med utfyllnad/vaddering/värmande massa aka fett. Så blir ju lite vikt att transportera om man säger så.
   
   

  Tjock häst? Kan man säga... (Dagsfärska bilder)
  Möjligtvis årets sista ridtäckesfria dag?


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.