• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nej men tjena onsdag!

  Igår kändes det som helg, igen. Det är konstigt. Nästan efter varje skoldag känns det som att det är fredag. Är det bra eller dåligt? Det som är bra är att humöret är bra, men det som är mindre bra är att man likt förbannat måste gå upp tidigt dagen efter, varje gång. Hästarna går efter skolan, båda rids men jag tar bara Aleccis (för det är Idas riddag idag).
   
  Vad gäller hästarna och gårdagens ridning så tog det typ hundra år att rida Pärla. Hon var så långsam. Först skrittade vi dubbelt så länge som vanligt, och sen rullade vi på i lite trav och galopp, sen krävde jag lite mer energi i galoppen och så fick hon hålla den ett tag. Vi red i skogen först, sen i byn fram och tillbaka och så ett par varv runt lilla rundan innan vi drog oss hemåt. Red med westernsadeln och repgrimman. 1 h 10 min.
   
  Aleccis var nästa häst och där provade jag nya bettet. Men hallå eller?! Vem är du och vart är Aleccis?! Nog för att hon brukar vara annorlunda utan pelhamet (finns ju en anledning till varför jag har det så fort jag måste kunna kontrollera henne...), men med detta så var hon nästan okontaktbar, hahaha. Hon låg på som tusan och var äckligt stark! Jag fokuserade på att inte "försvara mig" genom att bli hård i handen tillbaka, utan tänkte verkligen på mjuka händer. Vi gjorde mycket skänkelvikningar och det blev faktiskt betydlit bättre ju längre vi höll på, men njae. Det här kan bli intressant!
   
  Fast, något jag tar med mig och verkligen vill ha varje pass är inställningen jag hade igår. När det inte gick så började jag skratta! Inte för att jag är den som bryr mig om vad andra tycker och tänker, men hade någon sett oss (eftersom jag pratar mycket när jag rider så lät det såhär: "Asså det går inte! HAAHAHAHAHHAA!") så hade de nog undrat vad tusan jag höll på med. Men det hade sin charm, den där turen. Den var mer (känslomässigt) som på provridningen för ett och ett halvt år sedan, och då behövs inga fler beskrivningar, haha.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.