• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Livet under en sten

  Im back!
   
  Nej, jag har verkligen inte (tyvärr, tyvärr) legat under en sten och haft det bra den senaste tiden. Tvärtom. Full gas, och huvudet på snurr konstant. Hela den här veckan har varit skit. Jag har varit i ofas hela tiden och liksom aldrig heller kommit ifatt. Dålig planering och en stor dos lathet är det som ligger bakom. Men drar lite för skojs skull.
   
  I tisdags hade vi kranprovet som jag nämnde, och ja, jag blev godkänd trots att frågorna inte var baserade på boken. Men något som var extra roligt var att jag var bäst i klassen, woho! Im home.
   
  Onsdagen bestod av skola, släpbackning all day. För att ha koll på tiden så bad jag Emilia ta tiden medan jag backade de "övningarna"/testen som vi ska kunna. Man får maximalt 10 minuter på sig/test. Jag hade 3,5 min på två av grejerna och 1,5 min på en. BOOYAH! :D (Sen kan vi ju låtsas att det inte alls bara var någon form av "nyvaken-tur" eller något, för senare på dagen gick det inte riktigt lika klockrent. Det gäller att inte tänka för mycket (vilket jag gör när jag ska försöka hjälpa/visa någon och liksom tänker högt = för mycket tänk, för lite/fel verkstad och ett resultat som inte matchar de vanliga... Blä!) Själva provet/"uppbackningen" har vi i början på nästa vecka. Nej, jag är inte orolig, för jag vet att jag kan - MEN jag vill vara bäst och man är inte bäst om man inte alltid sätter dem helt perfekt. Så det är i så fall det jag grämer mig över...
   
  Något jag verkligen är tacksam och jätteglad över är att det klaffade så bra med Pärla i onsdags. Ida hade studiedag från skolan så hon (tillsammans med en kompis) kunde ta Pärla själv, vilket gav mig värdefull plugg- och kompistid. Hämtade ju Jennie i måndags och förutom en bilresa och McDonalds i måndags kväll var det bara onsdagen vi hade att umgås. Sedan var det bara att sätta sig och läsa till nästa prov. Åkte bara ut och gjorde det viktigaste hos hästarna.
   
  Torsdagen bjöd på uppstigning i ottan, närmare bestämt två timmar tidigare än vanligt för att fortsätta läsa i boken inför nästa prov som var direkt på morgonen i skolan. Målet är att va bäst i klassen igen. Vi får se hur det blir med det. Resultaten får vi inte förrän nästa vecka. Godkänt lär det bli för jag skrev inte så dåligt. Blandade ihop lite siffror dock, så full pott blir det inte (skitocksååååå).
   
  Vi fick tack och lov sluta tidigt på torsdagen, redan efter lunch faktiskt. Men jag var så äckligt trött att jag inte kunde pallra mig ut till hästarna, utan däckade flera timmar i sängen direkt när jag kom hem. Strax innan fem ringde dem och frågade om jag kunde hoppa in och jobba omedelbums då de hade glömt att sätta in tillräckligt med folk. Så var bara att stressa ut och mata+vattna djuren och sen skynda in igen och byta om för att ställa upp och jobba. Känns extra bra (inte bra att det blir fel givetvis) när de är så tacksamma, och jobbet i sig rullade på bra. Så trots halvdan stalltid (vilken stalltid?!) så fick det bli värt det i slutänden.
   
  Nu hoppas jag "vara ifatt" igen och nu väntar bara ett enda teoretiskt prov innan vi är helt klara.

  Har tänkt en hel del på Mellonie den senaste tiden. Saknar henne <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.