• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kvällsfunderingar

  Självdisciplin? Vad är det?
   
  Vaken länge på lördagen, sov länge på söndagen, trött på söndagen, vilade vid halv sju på kvällen (haha) på söndagen = vaken för länge, och gick inte att sova sen. Somnade jättesent, upp tidigt och fick sova alldeles för lite. Hahaha, så jävla dum jag är ibland alltså. Gissa vem som är vråltrött just nu?
   
  Det gick bra att jobba, och klockan gick relativt fort - precis som den brukar göra när jag jobbar. Vidare till "L" för fortsatt tömkörning. Idag fick hon även prova på att trava med ett däck bakom sig, vilket gick skitbra. Att den hästen har verkligen kanonpsyke. :)
   
  Utöver det har inget annat hänt, tänkte jag typ skriva. Men ärligt talat så var det större delen av min dag. Det smällde bara jävlar när jag åkte ut till mina hjärtvärmare. Raketer före, under och efter nyår - precis som vanligt. Varför i hela jävla helvete kan de inte bara ge fan i eländet och möjligtvis avfyra ett par stycken endast vid tolvslaget rätt dygn? Pärla stod på stenmuren och blickade ut över världen. Min stackars stjärna. Hon tål inte detta :( Aleccis var sig själv, men lite hispig över att inte Pärla följde med ner för att äta. Jag vaktade Aleccis och lät Pärla va. Finns ingen som helst anledning att bråka med henne - och definitivt inte för ett par deciliter havre. Maten de får är långt ifrån nödvändig - de har fri tillgång på hösilage i hagen och den enda anledningen att de får lite inomhus är för att positivt förstärka/locka ner dem när det är dags för ridning. Dagar som dessa när de vilar är maten helt onödig, men jag ger dem ändå för att rutinen ska rulla på. Dessutom är det lättare att kolla till dem i den svaga belysningen i stallet, än ute i en mörk hage.
   
  Någon lär i alla fall äta havren någon gång under natten/morgonen/morgondagen och det spelar inte så stor roll vem som gör det eller när. Men den ligger i krubban och det är stor chans att det är rätt häst som smaskar i sig av den. Viktigare är det i så fall att Aleccis får sin mat, och inte för att hon behöver den - utan för att Pärla definitivt INTE behöver den.
   
  Innan jag åkte så stod jag och iakttog dem en stund. De skrittade runt lite oroligt, och Aleccis föste Pärla framåt när de ibland stod still och tittade en kort stund. Men så länge de inte springer så får jag vara nöjd. Egentligen är det ju bättre de får vara ute även under tolvslaget imorgon, men i och med att Pärla har sprängt staket tidigare under nyår så är det inte ett alternativ tyvärr, frågan blir däremot hur tusan jag ska få in henne i stallet... När inte ens sällskap OCH mat lockar - då är man rätt körd, ärligt talat.
   
  Jag vill dem ju bara väl <3


  Kommentarer
  Josefin Pageryd- hästbloggen

  Vilken fin blogg du har :) kram

  Svar: Tack! :D
  vinna.blogg.se

  2014-01-06 @ 02:41:06 | URL: http://pageryd.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.