• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Köra häst och åka häst

  Idag har jag faktiskt kört Pärla. Jag rotade fram rockarden, tvättade den, blåste rent den och fyllde i luft i däcken - så nu rullar den som aldrig förr! Pärla visste direkt vad det var frågan om, även om hon nog inte har blivit körd på minst 1,5 år, men jag vet inte ens om 2 år räcker. Det var minst sagt länge sedan iaf!
   
  Byn fick det bli och vad hon fick kämpa uppför dahlsedabacken (trav). Jag kände hur tömmarna blev längre när hon började ta för sig för att ta i, sedan började hon ta uppför. Öronen pekade framåt, halsen var sänkt och hon bara skulle uppför hela backen, även om det gick lite segare mot slutet. Fantastiska häst, att då lever hon! Hon älskar att bli "använd" och få ta i. Det är liksom hennes kall här i livet :') Mycket trav höll vi i byn sen och vi var ute i en timme, med svettig häst när vi kom hem. Det var jättekul att få komma ut såhär igen, och det vet jag att jag inte var ensam om att tycka!
   
  Aleccis gick på det anatomiska tredelade idag. Volter på LP bland annat. Eller ja, nästan bara. Volter, volter, volter och volter. Ett tag höll jag på att tappa tålamodet då jag kom in i min gamla ovana; stark mun, stark hand, starkare mun, starkare hand. Men sen kom jag på mig och lättade i innern och då blev det en annan häst <3 I alla fall början på en annan häst. Vi kämpade på där ett tag, men det viktigaste var att det blev så mycket bättre i slutet och då fick jag den där härliga känslan när man inte vill sluta, utan det känns som att man kan åka runt på de där volterna i resten av sitt liv, typ. Finhäst! Någon gång SKA jag kunna rida henne på tredelat, även om det känns rätt långt bort ibland, men inte idag!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.