• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens skrittur

  Efter "L" åkte jag direkt ut till mina hästar för att skritta ut en sväng. Duggregnet hängde i luften och det kändes riktigt ruggigt. Slängde på Pärla ett fleecetäcke och Aleccis hade sitt vanliga täcke, båda med reflexskrittäcke över (huvud och hals genom "sadelhålet") med täckesgjord runt magen. Då sitter det och de syns även om de blir lösa. Hade även en varsin benreflex och halsreflex på dem. Mer än så äger jag nog inte i reflexväg..?
   
  Skrittade alltså barbacka på Pärla med Aleccis som handhäst på vänster sida. Det gick himla bra! Särskilt i början. Aleccis gick i perfekt höjd och det var hängande grimskaft = riktigt bekvämt. Men sen, efter ca en tredjedel eller något, så blev hon lite väl på och gick och drog, drog och drog! Då hamnade hon i jämnhöjd med Pärla och det är ju inte så smidigt då det inte blir lika lättreglerat, framför allt inte i vänstersvängar om hästen inte vet att vi ska svänga. Nu vet dem ju hur vi brukar rida rundorna och vet alltså därför att det är vänster vi ska i vissa korsningar så jag ser det inte som något direkt problem. Men det hade underlättat om hon chillade lite och höll sig där hon var först.
   
  När vi kom tillbaka, vivar ute i 1 h, så stod hästarna bredvid varandra så jag kunde inte låta blir att kravla runt på dem en stund. Jag satt på Pärlis, kravlade mig upp på Aleccis, sen tillbaka med överkroppen på Pärlis och plankade över båda samtidigt. Vände mig om efter en stund och låg/"satt"... med axlarna på pärlhästens rygg och benen på brunis. Perfekt stjärnkollarläge! Förutom ett försök till tjuvnyp från A till P så P flyttade ett halvt steg åt sidan = luftigt vid baken, så rörde de inte en fena. Inte ens när jag kanade av.

  Egentligen tycker jag en sån här grej ska va basic - man SKA kunna ta för givet att man kan och får göra ALLT med/på/bredvid dem. (Tänk bara Aleccis för 1,5 år sen..! Stressad, rädd för hastiga rörelser och skeptisk mot "ovanliga" saker. Liiite skillnad på häst kan man säga. :))
   
  Det var inte igår denna bild togs.


  Kommentarer
  Line

  Ja, ja JA!

  PRECIS så ska det vara! Ibland tror jag att jag är ensam om att anse att man ska kunna göra "vad som helst" med hästen. Kravla runt, kliva under, hoppa säck.. Ja, vad som helst egentligen, och hästen skall lita på att man inte gör farliga saker.

  Men det mesta jag hör är "nej men hästen kan ju bli rädd". Priset tog på en gård jag jobbade ett väldigt kort tag, där vi inte fick lov att skaka ut kärran med spån inne i boxen när hästen var där, för att de skulle bli rädda.... Suck.

  2013-12-17 @ 14:06:04 | URL: http://jackochjag.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.