• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fräsch!

  Började med min älskade Pärlatant. Hon kändes riktigt, riktigt fräsch faktiskt vilket var jätteroligt! Har ju tömkört och kört henne de senaste gångerna jag motinerat henne och igår reds hon av min kompis, så var ju några dagar jag satt på henne. Mums på hästen! Red i rätt mycket trav och sen mycket galopp, uppför halva himlabacken och skritt nedför. Fann sedan ett skogshinder på en stig så red in där och drog av några grenar. Det var högt, men framför allt brett, som tusan först, men sedan blev det för litet istället. Red intill det för att ta en bild, men lyckades inte riktigt bromsa så Pärla skrittade över helt utan ansträngning. Humpf, något litet, japp. Men vi tog några språng över det sedan bara för att. Det är så roligt att hoppa i skogen! Fortsatte sedan med en del galopp ner mot byn igen och bytte sedan tempot mot lite dressyrridning. Hon svarade så himla fint och hon är riktigt mjuk och trevlig att rida. Biglove<3 Vi var ute i 1h 15 minuter.
   
  Därefter var det Aleccis tur och hennes hov var jättefin, så beslöt mig för att ta en sväng trots allt. Raka vägen ner till byn och LP. Där blev det jobb på volter en stund och sedan raka vägen hem igen. Gjorde mycket halter, och tänkte jättemycket på mina händer när vi red runt på volterna. Mjuk ledande innerhand (hon är så tråkig i munnen...), och mjuk men stadig ytterhand. Men ärligt talat - vilken skillnad det var! Det var som att vi började där vi slutade sist vi var där nere och det gillar jag! Vi var bara ute i 50 minuter.
   
  Vi har ju under i stort sett hela året, framför allt det senaste halvåret, jobbat mycket på yttersidan. Detta då jag tappar hennes ytterbog i svängar och det blir inte bra när det dyker upp hinder framför oss. Så mycket, mycket fokus på utsidan. Men nu jobbar vi basic med fokus på insidan. 
   
  Fetinghindret som blev minihinder... Måtte det få ligga kvar länge nu!


  Kommentarer
  Josäfin Andersson

  Åh vad roligt med små hinder att hoppa i skogen!! :D

  2013-12-29 @ 23:15:25 | URL: http://jossanamigo.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.