• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens motionering

  Hästarna har blivit tömkörda dagen till ära. Jag har under en tid känt ett sug att arbeta lite från marken, så passade på att boka in det idag. Ingen av dem gjorde något avancerat. Pärla gick på volter på en äng och skrittade på raka spår. Jag blev så sugen på att köra henne! Var verkligen jättejättelänge sedan!
   
  Aleccis gjorde ännu mer basic saker. Vad jag vet har hon inte särskilt mycket rutin vad gäller tömkörning. Hon är longerad en del, men det är ju inte riktigt samma sak. Hon har nog blivit tömkörd på volt tidigare (eller så förknippade hon det med longering och förstod vad det gick ut på), men jag lät henne gå rätt mycket rakt med. Detta var något hon inte kände igen, utan hon ville gärna flytta sig sidled och snegla bakåt på mig i början. Sen förstod hon vinken, och då kunde jag även gå rakt bakom henne. Mycket skritt, men lite trav på volter. Hon slappnade av bättre i vänster varv, men var över lag rätt spänd (vilket inte var så konstigt då hon troligtvis provade något nytt).
   
  Aleccis har inte det psyke som krävs av en körhäst och hon kommer därför inte köras in (även om jag givetvis har haft tanken, haha). I och med att hon kan vara rätt oberäknelig på nya marker eller om något ser annorlunda ut än sist, så har hon lätt för att vända runt och det vill man ju givetvis inte att en förspänd häst gör. Men däremot tycker jag det vore en rolig grej att låta henne gå i lite "inkörningsskola" för att se vart "gränsen" går så att säga. Utan att för den skull dra det så långt till hennes gräns. Men hon verkar inte vara bakskygg även om hon tidigare har reagerat på häftiga rörelser osv (troligtvis har väl slag funnits med i tidigare "uppfostran"), men som sagt verkar hon har förtroende även när man är och har saker och rör henne på baken och/eller bakifrån.
   
  Min tanke är att det hade varit roligt att tömköra henne mer och därefter t ex låta henne dra pinnar ("skaklar") i alla fall, och lite sådana saker. Hade det kommit lite snö så hade man ju kunnat be någon självmordsbenägen person att prova tolka bakom henne ;)
   

  Som synes satte jag dit vad jag kallar "logiska inspänningar" (jaja, jag hittade på namnet nu precis), där jag vill göra hästarna medvetna om bakdelen och bakbenen. Ärligt talat trodde jag att Aleccis skulle reagera lite på dem i början, men där hade jag verkligen fel. Hon brydde sig inte ett skit. (Inte Pärla heller om någon undrar, haha!)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.