• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens häst

  Efter skolan mådde jag skitdåligt. Fick inte i mig någon mat och passade på att sova i hela nio minuter. Ja, nio. Ställde klockan och det var allt jag hann, däremot slockande jag som en gris direkt och sov verkligen igenom dem minuterna. Men jag är inte den som är den, utan det var bara att bege sig ut och iväg. Lite frisk luft och annat att tänka på är ofta bästa medicinen, och så även i det här fallet.
   
  Lilla "L" gör stora framsteg! Från där vi började, och nu efter bara fyra gånger så är det märkbar skillnad på inte bara ett "ställe"/sätt utan helheten och många punkter. Nu har jag bara ridit, eller bara och bara, men hon ska ju även köras in. På fredag blir det tömkörning (vilket hon har gjort en hel del förr) och sedan är tanken att det ska rulla på med båda delarna till viss del.
   
  Därefter åkte jag raka vägen ut till mina dinosaurier och något stämde inte där ute. Det stämde inte alls... :/ De var jätteoroliga, men stod i ett av hörnen först. Jag ledde ner Aleccis, som följde med men något ovilligt. Pärla följde med halvvägs men vände sedan tillbaka. Aleccis var otrygg inomhus, men för att få ner Pärla var jag tvungen att ställa henne i "gången".
   
  Trots att det både var mat och sällskap där nere i stallet så totalvägrade Pärla att gå ner. Hon kom ner halvvägs ibland men vände sedan illa kvickt. Jag provade att leda ner henne med bara grimma, men hon slet sig... Försökte "fösa" ner henne, men hon är kvick som tusan. Hon ställde sig på stenmuren med högt huvud, utspärrade näsborrar och blåste. Något hon inte gör varje dag direkt... Sedan hämtade jag kedjegrimskaftet. Det brukar räcka med att sätta fast den och göra en lös/försiktig "åtdragning" under käken på henne och sen släppa efter så vet hon vad det betyder = ingen idé att sätta emot. Tack och lov räckte det idag med och hon följde snällt med mig ner till stallet. Sen åt dem, oroligt. Tog stressigt en tugga och sen ett varv och sen slutade de tugga och lyssnade en massa. Ställde mig sen i vägen så Aleccis inte kunde valla runt Pärla och efter lite längre tid än vanligt åt de upp. Kände igenom dem och kollade täckena, och släppte därefter ut dem igen. Finns ingen anledning att tvinga in dem när de är betydligt lugnare genom att vara ute och få speja runt.
   
  Det är väl en nackdel att inte bo hemma på gården längre och ha koll på vad som händer. Men jag är inte rädd att de ska sticka utanför staketet eller liknande, utan de är väl lite på tårna ett tag och successivt kommer det lägga sig. Men det är fortfarande störande när de blir så oroliga.
   
  Förra sommaren, när jag för någon vecka ägde tre hästar på en gång.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.