• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bra dag!

  Idag har det varit en himla bra dag och det, mina vänner, är en skön känsla. Var länge sedan jag hade en sådan känsla då det har varit lite "autopilot" ett tag. Men nu känner jag mig glad och nöjd.
   
  Det var halv storm idag, och Pärla var faktiskt lite segare på att ge sig ut, haha. Men när vi hade skrittat fram och kommit igång sen så var hon som vanligt igen. Hon var riktigt mjuk och fin idag, men jag satte inga direkta krav utan letade sits och inverkan från min sida. 55 minuter var vi ute, och red både i byn och faktiskt även ett par varv på LP bara för att. Hon var så bärig och höll takten trots rätt samlad galopp hela tiden. NÖJD!
   
  Jag tänkte ta med kameran idag... men glömde den såklart. Såattääh, hejhej mobilbilder jao.
   
  Aleccis och jag red lite i skogen först och tog därefter dahlseda. Alltså jag har inte ord för hur fantastiskt härlig hon är att rida just nu. Idag var hon äckligt lydig och jag hade henne där jag ville ha henne i stort sett hela tiden. Förstå den känslan när man är van vid något helt annat. Red med lite längre läder så jag kom ner på ett annat sätt. Red lätt i traven men där var hon också med mig. Hon var lite tittig här och där, men inget som påverkade ridningen. En gång var hon riktigt, riktigt spänd och hon liksom tänkte bakåt men tog sig framåt. Det släppte snart och ur det, efter en halt och lite, så var hon heeelt fantastisk i galoppen. Sådant jävulskt tryck och det var verkligen en balansgång innan hon kokade över. Jag berömde henne massor, och även då låg hon kvar. Men efter ytterligare några språng så pallade inte hennes skalle mer och då började det skuttas runt lite här och där. Vi gjorde även lite vändningar och tempoväxlingar. Förresten så var ALLA fattningar hur lugna som helst idag. De byggde på styrka, istället för på stress och fart - äntligen! 50 minuters underbar ridning idag, i halv storm. Amazing.
   
  Fatta hur jobbigt det är att veta att det hade kunnat vara en tävling kvar. Hon verkar ha passerat sliten-stadiet (iaf ridmässigt) och är nu hur fin som helst att rida. Mjuk, lydig, ambitös osv. Jag är verkligen helnöjd med henne och det är med blandade känslor jag nu ställer av henne för lite vila. :)


  Kommentarer
  Emma

  Kom till JFK utan häst och heja på oss (fast Nicke är helklippt och jag bär sporrar) hahaha, kom igen det blir kul! Jag rider bara 100-klassen dock..

  2013-12-02 @ 20:03:02 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.