• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Western-Pärl och Studs-Aleccis

  De senaste dagarna har båda hästarna gått bra. Är nöjd med dem, även om jag vill mer. Provade ju westernsadeln igår och det var både fränt och kul att prova. Hamnade direkt där jag skulle och enhandsfattningen (som jag ändå använder dagligen när jag skrittar) blev den ordinarie, kan man säga. Är just nu vrålsugen på att köpa träns, brösta och annat småpill som kan matcha sadeln. Tänker givetvis även prova den på Aleccis (när jag la på den lite snabbt igår innan turen, så verkar den faktiskt sitta ännu bättre på henne än Pärla) och det kommer bli spännande att se hur western bråkar med engelsk ridning uppe på en lite extra glad brun häst.
   
  Vad gäller Pärlahäst i övrigt så letar jag desperat efter den mer dressyriga ridningen som jag har tappat bort när jag nu det senaste bara har fokuserat på mig och mina muskler = sits och inverkan. Tycker det går upp och ner, men har tappat bort det. Hon känns ändå bra vad gäller hennes fysik. Svarar på framåt och tycker det är riktigt trevligt att få komma ut på tur, som hon brukar. Hon går för övrigt mer eller mindre för fullt igen. (Ingen allvarlig knöl på benet med andra ord.) Idag fick jag sällskap av granntjejen/medryttaren och är det något jag uppskattar så är det när man säger saker och den man säger saker till tar åt sig och tänker på det. Snacka om framsteg sedan vi började! :)
   
  Förresten, visst syns det att hon BÖRJAR gå ihop sig lite nu? Lite, lite mer luft under magen och snäppet mer fast än tidigare, även om de fortfarande inte är bra. Men det märks även på sadelgjorden att det går åt rätt håll, vill jag lova! När hon rör sig syns det dock tydligt hur mycket extra hon har att bära på. Men hur vi än vrider och vänder på det så är det bara motion som gäller och det kämpar vi med dagligen. Hjärtat är en muskel och en muskel måste tränas för att må bra och hålla länge!
   

  Aleccis går "som vanligt". Det blandas skogen med byn för det mesta. Hon blandar tittande med att kännas rätt fin. Hur jag än försöker så kommer jag aldrig uppnå det jag vill utan ridbana med den här hästen. Det går inte, för hon är alldeles för tittig och uppmärksam och kommer aldrig till det avslappnade trevliga läget jag söker. Men med de förutsättningar jag (vi) har så får vi göra det bästa av situationen och just nu känns det bra ändå. Inte perfekt, men okej. Vi kämpar vidare. Jag red henne på LP igår, bara nåra varv i trav med mål att få henne att slappna av. Hon har aldrig varit så avslappnad som hon var då, och när hon var så lugn och fin så avslutade jag. Men det är lång väg för att komma dit, även om det målet just då knappt var ett steg fram mot ett stort mål om helt avslappnar häst. Mycket jobb och det är ett svårt jobb med tanke på omgivningen här. Ändå så känns det förvånansvärt bra med henne för tillfället. Hoppas det håller i sig ett bra tag nu.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.