• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sken

  Klockan skenar! Hade verkligen, verkligen planerat att rida Pärla idag. Men - dessa jävla men alltså - klockan rusar och vardagen måste också fungera. Disken är diskad och maten står i ugnen. Det är nackdelen med att... jag vet inte, men det tar tid att ha en fungerande vardag.
   
  Blir ingen ridning på stjärnan idag. Hinner verkligen inte, och ett tag tänkte jag stressa - men vad ger ett stressat dressyrpass? Jag kan redan smaka på den känslan; starka händer, stark Pärla, frustrerad ryttare som inte kommer till ridning och så en arbetshäst som bara trampar på utan vidare dressyrkänsla. Så nej, inte idag. Annars är jag FÖR ridning; hellre ett dåligt pass än ingenting alls. Men inte idag. Idag lägger jag den tiden på att hinna äta ordentligt, och sedan göra i ordning min fina stora vän som ska med på hoppträning.
   
  Jag är så glad över henne! Tänker ofta tillbaka på DÅ. Då när jag provred, då när vi red vår första tur, då när vi gick från noll kontroll till i alla fall lite kontroll och då när vi kunde ta de första trevliga sprången. Sen är det tävla jag vill göra, och därför är även känslan i våras när vi kunde göra våra första starter (P&J) helt otrolig. Det var i våras det hände. Det var då vi började förstå varandra lite bättre, fick lite mer förtroende och fick lite bättre känsla. Samt satte mycket högre mål. Känslan att ändå ha kommit hit - från där vi började.
   
  Det är en sak att sätta sig på en häst och rida den varje dag. Ibland går det bättre och ibland går det sämre. Men att utvecklas endast med hjälp av hästen och internet - det är fan häftigt. Det GÅR själv, men det tar mycket, mycket längre tid.
   
  Nu äntligen har vi även börjat träna för tränare och ingen är gladare än jag! Inte nog med det så har vi kommit ut på riktigt nu också. Det var fyra år sedan jag tävlade "på riktigt" sist, så tro fan det är efterlängtat! Det bästa av allt är att känna att vi platsar där. Vi passar in. Snart kommer det ge med sig även i resultaten - det bara känner jag på mig.
   
  Jag känner mig dessutom som en helt ny ryttare, och ännu bättre ska det bli!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.