• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så glad, glad, glad, GLAD!

  Idag har mina fantastiska hästar överträffat sig själva. Båda två var så... ååh, ni kommer förtstå. :)
   
  Byggde upp lite hinder av det som fortfarande är användbart. De börjar bli riktigt, riktigt dåliga nu men det gick att få ihop till fem stycken i alla fall. En linje, en bruten linje och en "mur"/eller något. Började givetvis med Pärlahäst.
   
  Det visade sig att hon var på hopphumör idag, haha. Sånt jävla krut det var i henne, mums alltså! Det gick inte att hålla henne, inte att bromsa, knappt att svänga ens en gång. Det var bara att titta mot hindret och så for hon iväg. Halkade/sladdade runt med bakbenen i gräset mer än en gång! Det var inte ens lönt att försöka galoppera i svängarna, haha. Det gick knappt att trava ens! Skritt, och sen full fart. Så himla härlig är hon! Två gånger vågade hon inte riktigt lämna marken, så vi kanade in i ett hinder. Men sen var det bara att köra på igen. (Hoppar/rider i stort sett alltid obroddat hemma.) Vi rullade på hindren lite iaf och satte ihop det till en liten bana i slutet. Det var framför allt ett hinder hon tyckte var roligast. Mina båda fd baslådor som fungerar som en "mur" typ, och så la jag på två stubbar och en pinne över för att få lite mer höjd. Dem var lätt hennes favvohinder idag. :)
   
  Bild från förklassen på SM
   
  Därefter var det Aleccis tur och som jag skrev sist vi hoppade i hagen så flög jag ju av då. Eller jag studsade av rättare sagt. Så jag hade inte så höga förväntningar idag. Vet ju hur pigg och studsig hon kan bli. Men vilken omställning sedan sist! Jag byggde aldrig om till "klockan" utan lät det vara som det var (hinderhöjd 80-90 cm). Tänkte hoppa mer lydnadshoppning istället och vad hon var fin! Först och främst så kom jag nog åt henne lite igår i alla fall för redan från start var hon mjuk och jättetrevlig. Sen när vi började hoppa så var hon, alltsååååå vilken häst! Så himla go. Låg kvar och väntade, lyssnade och dessutom hoppade hon så himla väl. Råkade riva någon gång när jag inte hann besluta mig för att hålla kvar utan typ samtidigt släppte iväg henne lite. Hon följde med runt på volterna och drog inte iväg på linjen (eller jo, lite, men inte alls som "vanligt"). Jag gjorde så att vi hoppade det ena hindret, la en volt och sen kom på andra. Och sedan liknande grejer med hinder och volter. Jag trodde hon skulle vilja kolla in "muren", men ändå provade jag att bara hålla om och låta henne vänta redan första gången vi skulle prova att hoppa den. Mycket riktigt kollade hon till, men vek bara undan lite försiktigt och sen gjorde vi om det (la bara en volt) och då hoppade hon det helt utan tvekan. Är så himla nöjd med henne! Nu gäller det bara att försöka rida lika lugnt och sansat när hindren blir normalhöga också.

  Från igår, Ida som fotat.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.