• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat: Aleccis, Forserums RS

  Trots allt regn tycker jag inte det har påverkat humöret, utan det har varit en trevlig dag med vettig tävlingsplats/ridbana, dock onödigt tight med max-tiden hela dagen igenom, och lite väl dumt byggt ibland med tanke på klasserna, framför allt första. Det var alltså ganska svårt byggt om man tänker på alla unghästar. Annars tycker jag det var inbjudande och lite mysig "mindre-klubb"-känsla över hela platsen. Sedan att man inte kommer ifrån tjurkärringar (medtävlande, inte ansvariga) vart man än befinner sig är en annan femma, haha.
   
  Hon kändes fin inför första klassen, alltså 90 cm, bed. A. Gick emot handen lite smått här och där, men det var bättre än sist vi hoppade. Men det kändes bra inför starten. Väl på banan var hon jättefin de första hindren, eller ja nästan halva banan. Men sen kom en linje (hade stegat på 24 m = sex språng, men med det avståndet hoppade vi på stabila fem sist vi hoppade, så jag tänkte låta henne gå på fem för att rulla på och försöka bibehålla en vettig rytm), men vi nådde inte fram på fem utan hon blev tvungen att lägga in ett halvt extra språng och så petade vi frambommen på oxern med bak. Därefter tappade jag henne lite och resten var inte toppen, men det gick. Den avslutande linjen (bruten, ganska skarp åt höger = vänster utsida = en av våra svagheter) gick väl hyfsat över räcket, men sen gick det snabbt, och jag försökte bara styra men det sista språnget blev det värsta på hela banan. Vi kom runt på 4 fel. Jag är ändå nöjd med rundan och den missen tog jag med mig till nästa start sen.
   
   
  Hon var ännu finare inför nästa klass, 100 cm, bed. A:0/A:0. Dock var hon rätt taggad på framhoppningen först, men jag rullade på i trav och därefter galopp, och fokuserade på att försöka lossa henne så gått det gick samt även få henne lugn och fin. Det gav resultat så det var lite extra kul. Hoppade fram och tyckte hon kändes bra. Väl på banan kunde det ha börjat bättre då jag la henne nära första, så det blev ett kråkhopp. Jag tänkte mycket på att försöka få tillbaka henne mellan varje hinder, och även om det inte syns så kändes det bra. I alla fall så fick jag till den där linjen i den här klassen, men det blev lite väl bra, kan man säga. Plockade tillbaka, och hon kom tillbaka men satte tillbaka lite till kan man säga, vilket inte syns, men det kändes så väl att jag även fick tillbaka henne i skallen - hon väntade. Därför fick vi in sju, dock rätt vettiga, språng där emellan. Vidare mot kombinationen räcke - räcke där jag tyckte vi tappade lite tryck. La därefter på gas (minns inte om jag smackade eller drev med skänklarna) men då blev det att jag "sköt" igenom henne istället. Vi rev inget, men det blev det där rusandet som jag inte vill uppmuntra. Flöt ut rejält till femman, men blev ändå vettigt när vi väl kom fram till hindret. Sexan, var bruten linje mot den, gick bättre än förväntat. Mot sjuan låg hon på, men det var ändå inga större konstigheter. Efter sjuan råkade jag stänga av henne... Haha, var inte meningen men kände jättetydligt att det råkade bli "nu är vi klara", fast vi inte var det. Slappade väl till lite. Blev inget bra alls mot det kommande åttonde hindret, som dessutom var lite småspektakulärt (många stopp där genom klassen). Skulle nog kalla det att vi missuppfattade samt inte spelade i samma lag där. Så hon bröt ut/eller liknande. Hon gör ju inte tvärnitar, men det var mer en vägring än en klassisk Aleccis-utbrytning. Ställde oss och tog det lugnt efter det missförståndet och hoppade det därefter på andra försöket utan några som helst problem. Totalt 4 fel + 7(?) tidsfel = 11 fel.
   
   
  Det är lite tråkigt när tidsfelen rullar på så, för det var ingen "11 fels-runda", den kändes uppriktigt bra till den missen, och hon kom tillbaka till mig vettigt under hela rundan med, så rundan var absolut en av våra bättre!
   
  Är nöjd med dagen. De fel som har uppkommit är bara mina och det är relativt "lätta" fel att rätta till, så det känns definitivt inte som några permanenta problem. Sen måste jag även ge en guldstjärna till min häst! Så otroligt okomplicerad och smidig - regn som sol, hemma som borta, i/vid transporten som på framhoppning, osv. Lite väl pigg och glad ibland kanske, men det är inget negativt. ;) Dessutom gnäggade hon på mig när vi gick mot henne när hon stod i transporten och väntade - sött!
   
  Tusen tack till Martina (www.martinaauren.blogg.se) som följde med och även filmade. Guld värt!


  Kommentarer
  Emma

  Vad roligt att du är nöjkd och det gick bra :) Nästa gång sitter nollan! Ska du till Norrahamamr? :)

  2013-08-19 @ 02:15:37 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.