• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Regnbåge + pain in the ass

  Pärla var helt fantastisk igen! Helt galet härlig - så som hon alltid ska va. :) Skulle galoppera idag och det var även vad vi gjorde. Skrittade fram, joggade fram och bad därefter om mer bakbensaktivetet. Därefter övergick vi till galoppen. Underhöll lite i början och petade lite med dressyrspö på ena bakbenet då och då när det behövdes (tips från Karin Bagge på programridningen). Vad som hände? Hon kämpade på så himla bra, bjöd framåt, tretaktig galopp (istället för den fyrtaktiga som har dykt upp allt oftare på senare tid) och hästen har tamejfan kondition! Alltså på riktigt. Hon må vara tjock men kondisen är det inget fel på! Hon galopperade, galopperade och galopperade. Tempo, bjudning och bakben. Öronen rakt framåt, och svetten den rann. Galopperade i skogen, fram och tillbaka, och runt hela byn. Behövde inte ens underhålla henne sedan utan hon drog på självmant. Sista galoppen sen kunde hon inte ens hålla sig i skinnet utan smågalopperade på eget initiativ innan jag hade bett henne. Hon blev så pigg och glad! Vi var ute i 55 minuter men hade desto mer mark under oss på den tiden. Är så nöjd med henne!
   
  Hela Pärla var verkligen dyngsur av svett (förutom en liten bit mitt på rumpan där hon var torr). Svetten RANN längs huvudet och ja, vad ska jag säga. Bra jobbat hästen! Hoppas nu inte hon slet ut sig helt idag utan att det istället ger oss något positivt imorgon. :)
   
   
  Red därefter Aleccis och lagom till vi kom ut så började det regna. Ganska ordentligt med och det tog inte lång tid förrän vi var dyngsura. Suck. Hade ju bara softshelljackan på mig och det materialet står inte emot mycket regn, tyvärr. Sen gjorde inte Aleccis dagen bättre direkt, då hon var en riktig pain in the ass idag. Där fick jag för att jag nämnde att vi hade en topp just nu... Hade givit mycket för en ridbana/ridhus en dag som denna för det går fan inte att rida igenom henne rakt fram/ut då. Gjorde ändå det vi skulle, travade en hel del och galopperade därefter uppför himlabacken. Skritt ner och halva byn typ innan vi begav oss hem igen. 1 h 10 minuter och inget pass att hänga i granen direkt. Givetvis regnade det i omgångar hela dagen så allt var blött. De få ställena jag ändå kan rida igenom dem på är såklart bara på gräs. Regn och gräs är inte direkt några vidare kompisar. Skitpass. Hon var dessutom tittig som fan idag. Jag orkar inte med henne ibland alltså, höhö. Inte "jag orkar inte med henne" som i sälja, utan "jag orkar inte med henne" som i att "ORKA hennes beteende ibland". Så ska det vara. Hoppas på trevligare och mer ridbar häst imorgon. Blir ju spännande. Annars är hon såklart lika snäll som vanligt, men det blir lite mycket ibland bara. Kämpa, kämpa, kämpa...


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.