• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Programridning med Pärla

  Pärla gjorde storartad entré med kullerbytta ur transporten. Tror det kan ha varit tredje gången någonting nu och det är verkligen dags att försöka träna urlastning nu då det snart kommer gå illa...
   
  Vad gäller själva ridningen så kändes det ändå okej på framridningen. Inte wow, men inte heller tjafs oss emellan. Kom ju sent och så var det ju den där urlastningsincidenten med, så vi hade lite småbråttom. Men jag tycker ändå, med tanke på förutsättningarna, att hon kändes förvånansvärt bra.
   
  In och red. Tycker det gick vettigt (krävde inte mer än vad som var möjligt - allt för att bibehålla vettig stämning. Tycker ju det är oerhört onödigt med dressyrprogram som jag tidigare nämnt.) Red väl ändå någorlunda till galoppen - därefter blev det bara åka av. Tänkte iofs "hellre åka än bråka", så jag är ändå nöjd med att jag inte gjorde någon grej av det.
   
  Jag känner själv att hon inte är eftergiven, inte går i korrekt form, inte är mjuk och lösgjord, inte galopperar i tretakt osv, osv. Och det var vad domaren sa. Hon är för rak i insidan och rör sig oregelbundet (galoppen). Men efter programmet hade vi (för att vi var så få) köpt till en kortare "lektion" typ, och då var det genomgående att vi måste ha mer fart. Så framöver ska vi ut och gasa för att få tretaktig galopp!
   
  När vi kom hem och skulle lasta ur så lät jag henne stå lös innan jag öppnade lämmen (livsfarligt, men vafan ska man göra?! Skiten håller ju inte för hennes styrka, och ändå är det kogrejer) och i vanliga fall slänger hon sig, men idag kunde jag gå fram till en "laddande" häst och stoppa i en godis lite kvickt i munnen så att hon tuggade och släppte "obehagskänslan" ett ögonblick. Sen gick jag utom synhåll så fick hon stå där - helt lös, i några minuter. Godis igen sen, och så bad henne gå ut. Hon kastade sig, men bara en bit och sen ur på ett nästan hyfsat sätt. Just nu funderar jag på om det är ett fungerande koncept? Problemet är bara när hon slänger sig innan man är klar. Egentligen borde jag lasta henne efter att jag är hemma med Aleccis imorgon bara för att träna urlastning.
   
   
   Jag satte ett %-mål och det nådde vi, samt fick till och med lite extra - men då var det väldigt, väldigt snällt dömt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.