• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Min dag

  Vi gick på övertid i skolan och jag hatar övertid. Jag har väl för fan viktigare saker att göra eller?! "Du går en utbildning och blablabla" Ja, det gör jag - men fan inte på övertid. Inte mitt problem om inte kursen är anpassad efter tiden som är upplagd. Sån är jag.
   
  Eftersom vi då hade lite brått med det sista vi skulle göra (som vi inte ens skulle göra egentligen, men så tog två lärare med sig två elever - jag och en till, för ett litet extra "uppdrag"). Jag körde, och därför stod jag på litegrann. Två lärare satt bredvid och ingen av dem sa någonting. Men den andra eleven skulle öppna käften och kommentera... Morr, då använde jag hela mitt vokabulär inkl. mindre fina ord och talade om vad jag tyckte om det. Hejhej omtyckt! Jag är inte så lätt att ha att göra med, nej. För jag sätter mig på tvären och jag säger ifrån när det inte passar eller när någon ska sätta sig bekvämt - PÅ mig. Det gör man fan inte. Och sen alltså övertiden på det, haha. Inga muntra miner där inte. Inte från någon av oss. Tiden är dyrbar. BRA inledning på veckan alltså. Jag kan vara glad också, jag lovar. Men då gäller det att alla runt omkring håller sig på sin plats, ähähä ;)
   
  Har haft den här låten i huvudet hela eftermiddagen kvällen:
   
  Nej men hästarna kallade ju! Fast, bara för att skoldagen blev utdragen så tappade jag all sug till hästarna med. Bara för att jag visste att det skulle bli sent och jag kände inte för det. Inte så smart att skjuta upp det ännu mer för då blir det bara senare, men jag orkade verkligen inte ta tag i det. Så kom inte ut förrän en och en halv timme senare. Väl på plats så var det som vanligt. Det "släpper" ju alltid bara man kommer ut till dem.
   
  Började med dressyr med Pärlis. Hon kändes okej i början, sen red vi lite på LP och hon slääääpade fötterna efter sig. Sa till slut till henne på skarpen och då vaknade hon. Dock kommer ju något annat som ett brev på posten så fort hon vaknar. Nämligen att hon blir stark. Jag kontrade tyvärr det genom att bli stark tillbaka så det blev ingen höjdarkänsla ändå, även om det blev bättre. Mycket bättre. Ochvadjagsaknargaloppenvihadeförlängesen :( Ååååh, hittar verkligen inte den. Men från och med nästa vecka köttar vi galoppintervaller och det hoppas jag ger en skjuts i rätt riktning även med den mer samlade galoppen sedan. Vi red i 1h 10min och det var svettigt! Och det är helvete vad päls hon har satt också. Dontlikethat.
   
  Tog sedan Aleccis. Fokus på galoppfattningar; inget spring och helst i form. Tog hjälp av hjälptyglar idag och vad det gav resultat! Shit vad fin hon var! Helt fantastisk bärig, lugn och hur fin som helst! Gjorde många fattningar och avbrott, och även avbrotten var för det mesta riktigt bra. Sen kom vi ner till byn (var i skogen först) och då blev hon tittig och spänd. Red snart förbi en grusplätt och tog några varv i trav och galopp tills hon blev fin igen. Tog inte särskilt många varv och sen var hon genomfin hela vägen hem, till och med genom hennes "taggar-backe". Är riktigt nöjd med henne idag. Vi var ute i ganska exakt 1h.
   
  Sen var batteriet laddat igen :]
   

  Im gonna live, my life.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.