• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lite sammanfattning av de senaste dagarna

  Igår var vi uppe i Mantorp hela dagen då min sambo körde drifting. Trodde inte att vi skulle vara där enda tills det slutade för dagen, men det var vi. Det i sin tur ledde till att vi var hemma ganska sent och jag blev så illa tvungen att hoppa över ridningen. Men de vanliga stallsysslorna gjordes och så fick de lite godis innan jag sa god natt och åkte in igen ganska sent på kvällen. Det gick ingen nöd på dem, inte! Vad otacksamma de är när de inte rids! Tycker de borde visa lite missnöje så jag kan få mer dåligt samvete, men icke. De ställde sig bara vid dörren och tryckte när de hade ätit klart och så var det raska steg upp till hagen igen när jag öppnade. Idag blir det däremot andra bullar! Galopp med Pärlis och Aleccis ska även hon galoppera, men inte alls med fokus på samma sak utan vi ska ta oss uppför hela himlabacken och det ska ske med tryck men i en ganska lugn galopp. Jobbigt ska det vara!
   
  I tisdags hoppade jag ju lite med båda två och som ni vet så gick det så himla bra! På kvällen hörde jag av mig till hovslagaren då Aleccis båda bakskor började bli lösa och hamna på sniskan. Som tur var skulle hon upp till mina krokar redan dagen efter! Så på onsdagen - när vi var i Ullared btw, snacka om att kunna lita helt på sin hovslagare! - så fick hon "fria händer" (jaja, lite felformulerat där, men ändå) och så fick hon göra allt med dem. Det var givetvis inte meningen men det drog ut på tiden för oss så det liksom krockade och då fick det helt enkelt bli så. Fina fossingar på hästarna och en hel drös med massa ny utrusning; bland annat 9(!!) nya täcken. Nu finns det ett ordentligt lager med täcken inför höstens regn och vinterns kyla.
   
  På kvällen när vi var hemma så följde Ida (medryttaren) med ut och så joggade vi dem runt byn på 35-40 minuter. Aleccis kändes mjuk och fin! Dagen efter var då jag provade pelhambettet på Pärla och hon var så fantastiskt fin och ridbar! Helt sjukt vilken underbar känsla det var att rida henne med det. Aleccis var även hon fin. Just nu verkar vi vara uppe på en "topp" och det är alltid motiverande. Red henne skogen och så ville jag känna igenom henne lite på en äng. Fokus låg på galoppfattningar och det går åt rätt håll. Fler och fler knappat verkar jag hitta, men eftersom målet är mycket högre så kan jag ibland missa att det faktiskt går framåt hela tiden.
   
  Tidigare rusade vi in i galoppen och nyligen märkte jag att det var för att jag, med oflyt och ovetandes, lutade mig lite framåt i fattningen. Nu sitter jag kvar på rumpan och "väntar" in i galoppen och genast är hon kvar. Nästa steg är att även ha kvar formen. Några gånger lyckades jag med det, men det ska alltid fungera.
   
  Eftersom jag suger på att redigera så gör jag inget sådant trams, utan båda dessa är originalbilder. (Det skulle behövas redigering för att få bort lite detaljer i bakgrunden, men skitsamma. Är ju hästarna som är det viktiga!)
   
   
  Nya lädergrimmor! Tanken var egentligen att dem skulle vara tvärtom; brun till Pärla och svart till Aleccis  - men den svarta (som till och med är för lite för stor för Pärla) var alldeles för stor för Aleccis. Så det fick bli såhär, men det fungerar ju också :)


  Kommentarer
  Emma

  Fina bilder utan redigering, borde med köpa mig en lädergrimma men jag är lite snål tror jag hehe ;)

  2013-08-31 @ 17:19:39 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.