• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning

  Det var en nyttig träning idag! Mycket att tänka på, haha. Mycket svängar, galoppombyten och så att inte skicka iväg hästen mot hindren, kan man väl sammanfatta det. Men jag är egentligen inte nöjd med min egen insats. Det blev för mycket ridning "på" hästen, istället för med, och pga min snedhet så skjöt jag ut henne ibland osv. Sen låg hon på och när jag skulle plocka tillbaka så blev det studsigt för att jag dels inte kom ner i sadeln, men dels blev lite uppjagad eftersom varje grej vi skulle göra kom väldigt snabbt så det blev lite tårta på tårta ibland där jag både skulle ta tillbaka, byta galopp och göra en vettig sväng samtidigt. Jag hann aldrig riktigt sära på allt utan det blev just så - samtidigt. I slutet blev det en ganska lång bana, men det var inte förrän efter ungefär halva den som det började släppa och kännas bra.
   
  Jag måste verkligen komma ner i sadeln, och det gör jag genom att rida mer med magen och så får jag inte glömma benen. Aldrig glömma benen.
   
  En nackdel just med denna övning är att Aleccis (likt många andra) är en lättlärd häst, så hon tog sina egna initiativ ibland när hon "visste" vad hon skulle göra. Det är såklart både på gott och ont, men idag hade det inte gjort något om hon hade varit lite "trög" och väntat.
   
  Men som sagt, en nyttig träning! Jag känner att våra "westernvändningar" har gjort nytta, för när det blev dålig väg kunde jag ändå vända runt henne. Förr skulle hon ha halkat iväg, antingen framåt eller i sidled, så det är kul att det faktiskt ger något. Förresten, på tal om "ger något" - Lasse sa att han såg stor skillnad på henne och det är väldigt kul! Jag vet ju att det är skillnad, trots att hon inte visade den allra bästa sidan idag, men det är kul när man får det bekräftat.
   
  Wilma som fotat (bild från senaste P&Jen i Sävsjö)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.