• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hemkommen

  Är ganska nyss hemkommen och gjorde misstaget att slå mig ner i soffan. Och däääär gick typ all luft ur. Det är helt klart bästa sättet att förstöra resten av dagen på. Rekommenderas för dem som söker den typen av vardag. Effektivt!
   
  Det blir ingen träning idag då den är inställt. Lite synd, och det till att planera om riddagen lite. Jag funderar på att ändå ta några språng, med båda hästarna. Pärla ska ju gå P&J på söndag så jag tänkte att vi tar några språng över de väldigt slitna hindren i hagen. Aleccis kommer gå "klockan" med småhinder på fyra ställen runt en mellanstor volt. Det tror jag kommer vara nyttigt för oss båda! Nöta lite, trots att jag verkligen ogillar böja spår egentligen.
   
  Igår fick Pärla prova på livet som ridskolehäst (igen). Hon fick nämligen åka in och vara med på Idas ridlektion. De hade markarbete och det var lite kul att ridläraren sa "hööu" (och hur fan stavas det?) till henne och sen efteråt sa hon att hon var lite framåt, haha. Ida å sin sida tyckte att Pärla var stark och det visste jag redan innan att hon skulle bli så hon hade blivit "förvarnad". Jag försökte ta lite bilder, men de flesta blev inget bra. Fick dock ett par där man i alla fall ser vad det föreställer.
   
  Aleccis red jag lätt på en äng sedan med det nya bettet (anatomiska tredelade med fasta ringar). Vi tävlade ju dagen innan och dagen efter var tanken hoppträning - därav det planerade lättare passet. Red runt på en volt och försökte få henne att släppa efter och ge med sig. Det gick sådär, hon är ju som jag nämnt tidigare annorlunda på tränsbett och på pelhamet. Men det gick väl ändå över förväntan för hon blev helt klart bättre i slutet (men jag är fortfarande inte nöjd). Ida följde med bort på ängen och fotade, men jag tycker bilderna är rätt missvisande om man utgår från känslan, haha.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.