• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna idag

  Började som vanligt rida Pärla, vi var ute i nästan 1 h 10 minuter. Red på en äng. Oseriöst, hit och dit, fram och tillbaka. Och så stannade vi några gånger och åt hallon. Mums!
   
  Jag var väldigt svårmotivarad att ta tag i ridningen och göra något vettigt av den. Men det blev bättre när jag la upp stigbyglarna och red lite övergångar. Avslutade med att rida igenom LB:1an lite halvdant med helfel propositioner eftersom jag inte tog några ögonmärken. ("Banan/spåret" blev t ex längre och längre ner.) Men hon var fin när vi red programmet. Så tycker vi avslutade passet trevligt trots knackig start.
   

  Red därefter Aleccis. Tänkte rida på LP, och hur vi kom dit var oviktigt. Så Aleccis valde skogen så då fick det bli det. Red övergångar i trav som uppvärmning och kände på galopp lite kort. Travade henne på en stor volt (vilket jag inte gillar, men av en annan anledning än "vanligt"), gjorde det i båda varven och hon blev lugnare och längre/lägre i vänster. Nöjde mig med halvbra i höger. Tränade därefter på galopp - både fattningar (men har kört fast så nöjde mig med dåliga lugna, istället för dåliga stressade där hon slänger sig iväg), och att sen sätta tryck oavsett tempo. Gjorde även mycket övergångar och tempoväxlingar. Köttade nästan extrema tempoväxlingar i slutet (för att vara oss och den lilla plätten). Var ascoolt att sitta där och Aleccis var skitfin! Lyssnade kanon och var lydig!  Kul att det går framåt, men det måste vi även få med oss till hindren. Vi red i 1 h.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.