• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna är medicin

  Alltså... TACK alvedon! Det är bara därför den här dagen har lyckats fungera så bra som den ändå har. Mådde pyton i morse, fick inte i mig mat osv, men det löste sig. Lyckades ta mig till skolan tack vare min autopilot i bilen (eller något), och lyckades ta mig igenom ett prov på 3,5 timmar - i det skicket. Bara det är ju värt ett mvg.
   
  Men ärligt talat, vad är nyttigare och bättre än frisk luft när man är sjuk? INGENTING. För frisk luft gör susen! Framför allt omkring och på fluffiga, glada hästapållar!
   
  Var hemma runt halv tolv igen och tänkte att det inte fanns något att förlora när jag hade "fått upp farten". Bytte om och drog ut till djuren. Bytte vatten, gav dem mat och tog en kort åktur på Aleccis på 40 minuter. En mindre bra idé var dock att prova både fotöljen och det nya bettet på ett och samma ridtur plus en sjuk pilot. Men lite fick jag lära mig; westernsadel + engelsk ridning = inget bra. Jag behöver komma åt henne på ett annat sätt och då är det bara de vanliga sadlarna som gäller. Vad gäller bettet så är jag fortfarande öppen för förslag. Det ska med andra ord testas några gånger till. Tycker ändå det verkar lite lovande såhär efter första gången. Hoppas, hoppas verkligen det är ett toppenbett..!
   
   
  Pärlahäst fick vila igen för jag är som sagt egentligen inte i skick för att göra något alls. Men det går ingen nöd på henne, älsklingen. Hon får sina klappar, sitt mys, sina pussar och sina godisar. Men imorgon så tänker jag rida båda, och det oavsett hur jag mår! Nu får det vara slut på lateriet!
   
  Förresten så vägde jag båda hästarna idag. Det var länge sedan sist, så det tycker jag behövdes för att hålla koll. Och gissa vad?! Aleccis väger mer än Pärla! Pärla har tidigare varit ledare i det räjset, men nu verkar det gå åt rätt håll.
   
  Pärla: ca 530 kg
  Aleccis: ca 560 kg
   
  Haha, nej det skiljer inte särskilt mycket, men ändå. Sen ska ju såklart Pärla gå ner mer en bit till, och det jobbar vi på konstant (förutom när jag är sjuk...).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.