• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glädje-pärl

  Ibland glömmer jag nästan bort vilken glädje hon ger mig, min Pärlahäst (eller Pearlhorse som hon skulle heta på engelska - HAHAHA!). Inte kanske den där glädjen en stjärnryttare får av en häst med riktiga kvalitéer, utan mer en sådan glädje en kvinna runt 40 vill känna när hon tar ut sin trötta promenadis på en tur för att glömma alla vardagsbekymmer och krav. En glädje och en varm trygghet som alltid finns där och peppar, stöttar och uppskattar en oavsett humör. DEN glädjen får jag varje gång jag befinner mig i närheten av, eller på, min fantastiska häst. Det är att ladda batteriet, och det är även min medicin just nu.
   
   
   
  Tog ut min tant i skogen idag. Det fick bli skogen för jag råkade glömma hjälmen (IGEN). Har ändrat om mina rutiner och har numera hjälmen i stallet och eftersom jag inte är van vid att jag måste ta på mig den (tidigare har den varit på redan innan jag kliver in i stallet) så glömmer jag den ibland. Var tredje gången jag glömde den denna sommaren (plus en gång som var med flit - barbackabilderna).
   
  Anyway, kom på att jag glömde hjälmen när vi redan hade skrittat iväg en bit och jag orkade inte hämta den så valde därför att hålla oss i skogen för att provocera så få som möjligt längs vår tur. ;) Red dressyrinriktad idag och hon var så himla fin! Går hellre åt det långa och låga hållet än ihop, men vi är inte där att rida ihop hit och dit, så jag lät henne gå så. Rullade på bara, inget avancerat. Red ihop henne mer i slutet och det gick skapligt.
   
  Vi var ute i en timma och det var helt underbart att få åka lite på mitt gula hjärta igen. Var länge sedan (tre dar, varav två vila), hon behöver all motion hon kan få, segproppen. Tycker hon svarade bra på vad jag bad henne om men det märks att min energi inte är som den brukar, haha. Idag behövdes ingen broms öht, för höll jag inte igång maskineriet så stannade det. Hon är så söt.
   
  Tänk, vem som helst annars skulle nog se det som bortförklaringar till att inte rida henne - men det är just det som är fel! Ju mer hon rids, ju mer krav och mer fart - desto piggare blir hon. Så en seg, och "trött" häst ska inte vila, hell no - ut och gaaasaaaa! :)
   
  Tänker för övrigt börja dra igång våra galoppintervaller nu igen. Och en sak till! Shitihelvete vad päls de sätter! Pärla blev riktigt svettig av att rida dagens ändå rätt lätta pass i solen med all den fluffiga pälsen. Ååh, jag som inte vill klippa henne så tidigt... Hade tänkt dra ut på det, men det börjar nog tyvärr dra sig till klipptider nu. Med stormsteg. Finns inget värre än att klippa Pärla alltså, höhö.
   
  Jag kanske blundar, men jag ser ingen häst som är trött och inte vill mer. Jag gör bara inte det.
  Alla andra som tror sig se det är mer än välkomna hem för att provrida, just sayin'.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.