• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fix och plock

  Igår tog jag mig en och en halv timme till att fixa i ordning inför dagens tävling. Var himla mysigt att plocka runt och umgås lite annorlunda med hästarna. Slet dän (haha, så himla fult ord) massa av Aleccis man vilket verkligen behövdes. Men jag vet dock inte hur resultatet blev för det är så dåligt ljus i stallet och sen stod Pärla i vägen och jag orkade inte flytta på henne. Så det fick bli som det blev. Tänkte kolla till den och se om det eventuellt behövs rättas till någonstans innan vi åker idag.
   
  Därefter smorde jag av sadeln, tränset och hoppgjorden samt rengjorde pelhamet riktigt ordentligt i alla vrår och böjar. Alltså det är helt sjukt hur smutsigt det blir i de där svåråtkomliga ställena. Eftersom jag inte har rinnande vatten i stallet så rengör jag det inte så grundligt varje gång. Men det blir så fint efteråt och det är lite kul. Rengjorde även bakskydden så nu är allt rent och fint (förutom schabraket då, hähä).
   
  Är det något jag skulle vilja lära mig så är det att rycka man. Jag kan inte det och har inte heller lyckats lära mig det på egen hand. Därför sliter jag av manen med en ryckkniv. Det ser ändå vettigt ut, men efter var gång så blir manen tjockare och tjockare och det är mindre önskvärt. Än så länge fungerar det dock, men snart behövs det att rycka den så den hålls i schack igen.
   
  Vi åker inte från gården förrän vid 12-tiden, så jag tänkte ta en tur med Pärla innan dess. Det kommer verkligen kännas lyxigt!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.