• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fina hästar!

  Red båda igår. Började med Pärla och vi red dressyr barbacka, först i skogen och därefter runt byn. Hon var så fin! Mjuk och "med". Det märktes även att hon var mer lyhörd "än vanligt" för hon märkte inte av två män vid en bil förrän vi hade passerat och då gasade hon på några meter men sen stannade hon och tittade, haha. Värre än så blir det aldrig med Pärlahäst!
   
  Därefter red jag Aleccis med scourier-bettet. Det gick... upp och ner. Ibland låg hon på som tusan, men några gånger var hon fin! Började med skogen, rullade därefter på en ca 15m volt på en grusplätt i båda varven och alla gångarter tills hon blev vettig. Red därefter i byn, men stannade till på en äng och gjorde om samma sak igen, men bara i trav och galopp. Hade jag haft en ridbana hade detta bettet lätt varit "markarbetesbettet", men nu har jag inte det och "ute" känns det inte riktigt som jag är nöjd med det alla gånger. Men jag ger inte upp. Till och från ska det användas och se om vi kan rida in oss mer på det.
   
  Men idag red jag henne med gummipelhamet igen och ååååh, vad fin hon var! Älskade pelhambett, haha. Usch, hemskt att det är det enda bettet som alltid fungerar - oavsett vad vi ska göra. Men det blir väl som med Pärla. Red ju henne på pessoat de första åren och sen, hux-flux, bytte jag till tränsbettet och då fungerade det klockrent. Hoppas på samma sak med Aleccis och då är det bara att fortsätta rida och hoppas på att det blir klar förbättring allt eftersom.
   
  Jag red med en av mina allra bästaste vänner idag och vi tog den rundan som Aleccis är typ allra tittigast på. Men som sagt så var hon fin idag. Tittade ibland och gjorde något ryck i sidled någon gång, samt ville gärna öka på lite någon gång, men inte mer än så. Amy tyckte Pärla var stark, höhöhö. Pärla har ju en tendens att ligga på lite när det är fler hästar med. Men så fort hon fick ligga först så var hon nöjd - i sann Pärla-anda.
   
  Gamla vinterbilder från tidigare turer ihop.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.