• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En klar, en kvar

  Imorgon är det fullt ös som gäller (icke hästrelaterat) och nästa vecka är det skola igen. På torsdag hoppar vi en P&J i Sävsjö och innan dess ville jag hinna hoppa Aleccis en gång till. Den enda gången det skulle gå var idag, därför lastade jag henne och så åkte vi för att hoppa.
   
  Idag tycker jag allt det har gått bra, men jag är riktigt missnöjd med linjen. Hade en linje på ca 17 meter/4 språng, men jag har inte lärt mig hur jag ska rida där. Hon ångar på som ett lok och antingen måste jag vara rätt tuff och bestämd mot henne så får vi in fyra, hemskt ojämna, språng men annars blir det helst att hon kutar på tre med mig för passiv där uppe. En gång fick vi dock till det med fyra fina språng där inne. Men bara en gång.
   
  Hoppade även en kombination och första gången väntade hon riktigt fint. Hon vill ju annars gärna rusa genom dem, men idag gick det helt okej. Även om vi kom stort in ibland (och på så vis bjuder in rusning), så blev det aldrig extremt utan det kändes helt okej.
   
  Förutom det så var det två räcken på långsidorna, varav den ena lite högre (höjde upp lite på måfå och när jag mätte efteråt så var det 115 istället för 110) och en oxer.
   
  Avslutade med en bana: 1 - räcke långsida, 2-3 linje räcke-räcke diagonal (upp), 4ab - kombination räcke-oxer diagonal, 5 - räcke långsida, 6-7 linje räcke-räcke diagonal (ner), 8 - oxer på "kortsidan" (som är lika lång som "långsidorna"). Inget vrålkomplicerat men ändå en bana.
   
  Är nöjd med banan faktiskt förutom EN sak. Första gången vi kom på linje (dvs hinder 2-3) fick jag in fyra språng, men inte andra gången (dvs hinder 6-7), då blev det bara tre. Måste verkligen träna på linjer alltså. Men är ändå nöjd.
   
  En enda gång när vi värmde upp så bröt hon/vi ut. Det var som att hon sa åt mig att skärpa till mig där uppe. Men det var allt! Ett hinder rev vi, precis som sist, och det kändes tydligt att jag inte hade fått tillbaka henne efter oxern (la oxer-räcke efter varandra som ett "L" typ. Gjorde om och då blev det perfekt.)
   
  Så ja, jag är nöjd över det stora hela, framför allt med "banan", men inte direkt nöjd med ridningen på linjen.
   
  Vad gäller avstånd så flöt det på för det mesta. Men det blev en del missar. Dock aldrig så stora så att det blev något skit av dem, utan det blev mer "oflyt" i språnget. Just i filmen, som kommer senare, så in i kombin så blir det lite skjuter iväg, och mot det högre räcket så var det på väg att bli fel så då satte jag tillbaka lite och fick tillbaka henne, men sen blev det fel igen och då blev det lite framskjutsaktigt. Så jag vet inte riktigt än hur jag ska rädda (tillbaka eller framåt) när osv. Sen mot oxern så kändes det att hon började bli trött och då lät jag faktiskt henne rulla på och gå av framåt av den anledningen. Men inget kaos, inget krasch och hyfsade avsprångspunkter trots allt.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.