• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Drifting all day

  Speedway, folkrace, formel1 och cross. Några olika typer av motorsport som mer eller mindre alla vet vad det är för något, iaf har ett hum om. Men inte drifting. Det är väldigt tröttsamt att gång, på gång, på gång få berätta vad drifting är för något.
   
  Drifting är något ganska nytt i Sverige för det har bara funnits i trettio år. Såhär står det på Wikipedia: "Drifting är en bilsport där förarna framför sina bilar och gör kontrollerade sladdar i sidled på en asfalterad bana eller slinga."  Man kan jämföra det lite med dressyr faktiskt, då det är en bedömningssport.
   
  Varför drar jag upp detta då? Jo, idag kommer vi befinna oss på Mantorp Park då min sambo ska köra. Vi har hyrt bilsläp att transportera hans bil på OM det är så att den inte är körbar efteråt (syftar på motorras eller dyl.) Så för att ta det säkra före det osäkra så drar vi med min kämpe till bil istället för att garanterat komma hem igen efteråt.
   
  Jag vet inte när vi är hemma igen, därför har hästarna vilodag. Men finns det tid när vi är hemma så tänker jag rida Aleccis. Pärla kommer vila hur eller hur.
   
  Imorgon börjar skolan igen.
   
  Just detta tillfälle (över) var vid en konkörning i Emmaboda tidigare i sommar. Konkörning är alltså inte samma sak som drifting, men det var okej att köra lite ändå.

   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.