• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyr igen

  Vad jag hatar att rida böjda spår med Pärla, och det har blivit mycket sådant nu. Inte för att jag direkt ogillar det med Pärla, utan jag vill inte slita på henne på det sättet egentligen. Det är bland det sämsta man kan göra att rida runt och rotera ryggen på dem och slita ojämnt på böjda spår. Stackars häst!
   
  Red med lite hjälp av en hjälptygel idag för att få igenom henne lite mer. Tycker det gick bra och hon känns fin! Är missnöjd med min ridning för helt plötsligt hittar jag inte hennes takt över huvud taget i varken trav eller galopp? Blir att jag bara åker med och det blir inget vidare.
   
  Vi började rida runt byn och så värmde vi upp lite på en äng (blev ganska intensivt). Fortsatte genom byn och red programmet på LP. Det gick skit, hahahaha. Har nog aldrig gått så dåligt. Pärla reagerade på en fladdrande plast en bit bort (ofta? haha) men det tyder på en uppmärksam häst så jag struntade i det. Men vi fick aldrig till det hörnet. Sen åkte en traktor på grusvägen och den syntes inte bakom buskarna. Jag vet inte om det var det (hon är helt traktorsäker - också) men hon stack! Hahaha, alltså vart fan är min Pärla? ;) Hon tog tyglarna och drog på i full kareta lite mer än en "kortsida". Kul häst. Red några volter i trav och galopp där hon var fin och sen sket vi i'at. Red hem och tycker hon kändes vettig.
   
  Imorgon lär det väl bli ungefär samma skit igen. Snarkvarning, kan man säga. Blir inte direkt bättre heller, men vi kör! Finns ingen anledning att banga nu är jag har planerat att starta. Kan ju även tillägga att jag INTE ser fram emot en klubbdressyr till höst... Råkade ju "lova" att starta i den. Finns seriöst inget tråkigare (hästrelaterat) än att rida dressyrprogram.
   
  Men ärligt talat är det tråkigt att det inte går bättre. Jag menar hon var ju skitfin i våras(?) men sen har det bara gått neråt. Jag hittar inte tillbaka till formen? Hittar inte heller någon takt eller känsla. Himla tråkigt, men hon är ju lydig - fattar t ex galopp direkt och svänger direkt osv, och sådant är ju också bra. Jag vet att med noggranna väger, lydig häst och framför allt avslappnad häst så har man uppnått första steget för domaren, så vafan. Vi kör. Hittar inte på något, ska inte försöka vara bättre än vi är utan vi visar vart vi är NU och hoppas på bra kritik. :)

  Inte helt passande bild, men ändå.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.