• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det borde vara körkort på shettisar!

  Jag är trött på att se shettisar lida. Lida av fetma, lida av att inte tas om hand, lida av att inte blir motionerade - och att inte få någon som helst kärlek. Att utnyttja dem då och då genom att låta någon unge sitta och åka lite när det passar dem ser jag inte som något av ovanstående.
   
  I verkligheten vill inte ens shettisägarna (de som har dem som "sällskap") verka hovarna på dem regelbundet. Jag vet fall där hovslagaren har fått avslag vid frågan om denne även skulle verka shettisen i hörnet. "Inte den här gången". Och inte nästa gång heller! Till slut måste hovslagaren ta den av ren empati till det stackars djuret.
   
  Sen finns det dem som ska köpa en barnponny och vad skaffar dem - jo, en SHETTIS! Vilken av alla världens hästraser är sämsta valet att ha som just "barnponny" - jo en SHETTIS! Bättre att skaffa en för stor ponny då, för shettisar är rena rama vuxenhästar.
   
  Bilden stulen olovligt från google.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.