• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens plus och minus

  MINUS

  - Min energi på banan. Jag har nerverna under kontroll, men jag sprutar av stress. Tänker hela tiden på nästa hinder och väntar inte. Förknippar alltid banhoppning (tävling) med stress, och det är en direkt konsekvens efter att ha ridit ponnyerna som behövde ett annat tryck och framåttänk. Jag måste vänta, och hålla - utan att bromsa.
   
  - Planering/koncentration/fokus. Framför allt på banan och det är andra rundan jag syftar på. Det flöt på bra och jag var "med" till och med femman, men sen var planen borta och det kostar många meter väldigt fort. Vad som händer då är inte svårt att räkna ut...
   
  - Min skalle. Jag har bara vinnarskalle om jag kan vinna. Är det lönlöst så är den bortblåst. Därför är jag på sätt och vis ganska "tacksam" att vi inte kommer till omhoppning för jag VET att jag inte kan bromsa min egen vilja och rida med vett utan det skulle bli vansinnigt och... farligt om det hade blivit omhoppning. Jag kan inte hejda mig för jag har sämst självdisciplin och vi är inte redo för någon omhoppning. Men när jag går den så tänker jag mig ändå (för det mesta) säkert och långa vägar.
   
  Det gäller att inte glömma bort att vi trots allt är väldigt gröna på det här, och det är just pga att hon
  är som hon är som jag kunde köpa henne. Träna, träna och träna - bara att fortsätta jaga rutin.
  PLUS
   
  + Optimist. Ibland stör det mig hur naiv jag är, men jag är så fixerad vid bra saker och att allt ger något positivt och så även idag. Inför andra starten tänkte jag: "hur det än går så vinner vi rutin" och det är ju verkligen så. Det är rutin vi behöver och hur det än går så vinner vi det. Alltid något.
   
  + Beslut. Det är inte alltid besluten blir bra, men jag tänker på ett beslut i första klassen; linjen som gav felen. Det fanns två varianter, en kortsiktig och en långsiktig lösning. Den kortsiktiga hade varit att bara låta henne gå, jag tror på riktigt att vi hade hamnat bättre på hindret, även om det hade gått alldeles för fort. Det skulle kunna ha givit oss ett felfritt språng, men istället hade det blivit okontrollerat efteråt. Det beslut som var mest rätt idag är också det långsiktiga: försöka göra rätt - för det ska leda till rätt framöver. Och även om det inte höll idag, så var det ett bättre alternativ, även om hon blev för på i slutet av banan i alla fall.
   
  + Den snävare svängen. När jag tänker på det i efterhand så var det en riktigt bra känsla att lotsa runt henne genom den skarpare svängen och dessutom göra det bra. Det om något blev som ett extra "test" och lite kul att prova hur hon reagerar. Hon blir astaggad, men det gick.
   
  + Okomplicerad häst. Jag kan inte låta det vara osagt, även om jag ofta nämner det. Men hon är verkligen toppen att ha att göra med, ha med sig, lasta, göra i ordning, köra osv. Vilket såklart är värdefullt, framför allt dagar som denna där jag inte har någon hjälpande hand med mig.
   


  Kommentarer
  L a m i a s . s e

  Sv: Hahaha visst är det jobbigt! Egentligen vet man ju att... alltså den här grejen är ju trasig, då ska den kastas... men så säger huvudet "buhu, jag känner mig trygg med den, vi har ju hållt ihop så länge!" :D

  2013-08-25 @ 22:12:37 | URL: http://lamias.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.