• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att ta med sig från häst till häst

  Jag trodde att det blir bättre om man fokuserar och "ger allt" med en häst i taget. Dvs att det går som bäst när en häst har längre vila/uppehåll eller dylikt och man då automatiskt lägger ridningen till hundra på en häst. Men så verkar det inte fungera. Inte för mig och mina hästar i alla fall.
   
  De omhållande skänklarna jag har på Pärla behöver jag exempelvis ha med mig upp på Aleccis. Och den ärliga hoppsidan Aleccis oftast visar behöver jag ha med mig upp på Pärla. Rider jag bara den ena så gräver jag snabbt ner mig i ett träsk där vi sedan inte kommer ur förrän jag får med mig den andra hästens ridning igen.
   
  Man förstår varför det är viktigt att rida många, framför allt olika, hästar och även varför toppryttarna rider så otroligt mycket hästar, varje dag. Jag minns hur jag inte höll med ridläraren när jag gick på ridskolan. Det fanns två ponnyer (Lady och Sessan) som jag inte gillade öht, trots att Sessan var den enda jag kunde rida i form av alla på hela ridskolan. Ridlärarna sa ofta att det var bra för oss att rida alla - prova, lära oss och utvecklas. Men icke, det var mycket roligare att rida favoriterna!
   
  Jag tänkte som Pärlis:
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.