• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis van de UNDERHALS

  Jag ville ha några färska språng i våra kroppar inför söndag och eftersom P&Jen blev inställd så packade jag in min häst och så drog vi för att ta några språng. Trots att jag är sjuk osv. Struntade helt i det. Det gäller att prioritera och ja, typ alla hästfolk vet väl hur man bör prioritera?
   
  Det märktes hur väl som helst att jag inte var som jag skulle. Kände mig passiv - både fysiskt men framför allt mentalt. Det sa Aleccis också till mig. Det fanns ingen energi! Två gånger bad hon mig RIDA. När jag kom in i det så gick det tusen gånger bättre. Hoppade fram över småhindren som var uppe (olika höjder, max 80 som högst) och nu när jag har höjt några hål så hade jag seriösa problem att komma rätt på småhindren! Alltså - hur jobbigt och störande? Gjorde ingen grej av det utan höjde till 110 (och en oxer till 120), och så köttade vi det ett tag. Vad som hände? Typ perfekta avsprångspunkter gång, på gång, på gång. Fantasmåhinder.
   
  Tanken var att inte ta så många språng, därav att jag höjde till 110 även att det inte blev klockrent på småhindren (höjer som sagt för att vänja mig vid höjden, och det går riktigt bra faktiskt). Rullade på lite och styrde sen mot 120-hindret. Haha, det stod typ ett litet spöke framför oss och vevade och som ville att jag skulle balla ur men vi körde över det ;) Kom lite halvknas, men hon klippte det ändå. Tog om det direkt igen och då blev det bra. Sen när vi hade tagit de andra hindren så tog vi det igen och då blev det lite halvfel igen, men hon löste det ändå. Kom därför en gång direkt igen och då blev det bra igen. Det var precis lagom. Avslutade med linjen och sen fick det vara bra.
   
   
  Egentligen var hela passet inte ett av de bästa då hon var riktigt stretig och mot hand HELA tiden. Ja, hon brukar gå mot handen, men idag var hon extrem. Det gick ju ändå, men det var nyttigt att få känna... Har två aningar om varför: 1. jag har inte ridit henne som vanligt (=lite nytta gör det alltså) de senste dagarna - vila en dag och halvdan en dag och 2. jag kom inte till den vanliga ridningen där jag kommer ner i sadeln utan här ville jag av någon jävla anledning hellre stå upp än rida med sitsen och hon är en "sits-häst".
   
  Men bara vi kommer över "Jessica vill åka häst istället för att rida"-stadiet så är hon faktiskt en ärlig häst som tar det som kommer (lägen t ex) utan att ifrågasätta. På så vis är hon både förlåtande och faktiskt ganska lätt.
   

   
   
  Filmen är från andra och fjärde språnget (de båda vettiga alltså, haha. Fast nej,
  de andra var inte katastrof men sket i dem ändå, blir så mycket annars.) Och glöm inte bättra kvalitén!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.