• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • 8/8 Resultat P&J Sävsjö RK

  Är inte nöjd med min ridning idag. Det blev mest glappkontakt och svårt att inverka som jag ville. Kom aldrig ner i sadeln, aldrig om med benen och vad gör jag med händerna t ex?! Aleccis var på hugget idag och det var en del studs emellanåt. När hon studsar fram och det inte går att rätta till genom att driva och sätt tryck, vilket det gör när vi brukar rida, så var det svårt att komma till ridning. Jag satt verkligen PÅ henne idag och vi var definitivt inte "ett".
   
  Hon var som sagt astaggad. Betedde sig rätt konstigt på framhoppningen så det var svårt att rida/hoppa fram vettigt. Trodde nästan det var fel på henne först och att hon hade ont någonstans. Så ja, hon var lite annorlunda eller egentligen bara lite mer extrem än vanligt. Det blev bättre när vi kom in på banan och sen var hon sig själv igen fast, mycket MER än vanligt.
   
  Det var med två linjer, varav en bruten. Såg redan från början att det skulle bli problem mot första (den brutna) linjen som det var kort anridning mot från kortsidan och sen dessutom högersväng (dvs vänster utsida). Tänkte väldigt mycket på det i första starten och tycker jag red okej där. Hon var med på noterna. I linjen fick jag henne, hm, inte riktigt tillbaka men hon hajade till på idén att lyssna på mig. Sen låg hon på mot det kommande hindret. Den andra linjen tycker jag var okej ridet. Nästan så jag är nöjd med det i den rundan. Oxer som första hinder och sen ville jag gå på fem språng där inne. (Stegade lite och jämförde med andra och kom fram till att fem språng var målet i den linjen, och sex språng var målet i den brutna linjen.) Det blev lite samma som den andra linjen, och även att hon gick emot så kom hon tillbaka och hon var fin över det kommande räcket. Två hinder kvar, utan större problem. Kom nära något hinder, men det löste hon på egen hand. 90 cm - 0 fel.
   
  Det var faktiskt en lite "svårare" bana än det brukar vara. Kul, tycker jag, för det är dags att utsätta oss för svårare saker än "ett hinder i taget med lång anridning" typ. I andra rundan sen så kändes hon bättre på framhoppningen. Hon var fortfarande pigg och på, men det gick att re ut henne tillräckligt för att ta oss över hindren vettigt.
   
  Ville rida bättre i nästa start, men tycker inte jag gjorde det. Annars har det varit genomgående genom alla tidigare tävlingsstarter: alltid bättre i andra rundan. Jag fick helt enkelt inte till det och tycker inte jag redde ut henne alltid. Mot första hindret var hon dock lugn och fin, väntade och det blev ett trevligt språng. Men sen kom den där brutna linjen som tredje-fjärde hinder och jag hade inte med henne. Inte genom första svängen och inte vidare. Tyckte inte hon var framme där och dessutom tappade jag helt min vänstersida. Försökte rädda med stort ledande högertygeltag men det gick inte. Vi bröt ut där. Kom igen och då var det mycket bättre. Samma sak däremellan som sist; inte tillbaka direkt, men var öppen för mitt förslag kan man säga, släppte sedan mer eller mindre iväg henne över oxern, fast fick in mina sex önskade språng (inte direkt jämna). Nästa linje fick jag in fem språng på igen, men inte lika bra. Sjuan gick okej, men åttan kom vi illa på. Nära. Hon tog oss över ändå. 100 cm - 4 fel.
   
  Haha, kan inte direkt påstå att jag nådde de uppsatta målen för dagen. Det var lite samma känsla som första gången vi startade, dvs i april. Så jag vet att det kommer bli bättre och bättre just med mer starter. Mängdträna! Hon är mycket finare, typ överallt, förutom på banan här. Lite tråkigt, men inte farligt och katastrof-dåligt heller kanske.
   
  Sen, en sak till. Eller två. Jag fick sådan beslutsångest när jag red! Kunde inte bestämma mig om jag skulle sitta eller stå ibland eller om jag skulle ha högre eller lägre händer. Började tänka på sånt istället för väsentliga saker. Sen ser det även väldigt stressat ut. Väldigt. Men det kändes inte stressat. Det kändes många olika saker, men inte som vi stressade. Lite synd att det ser så illa ut, men vad gör man. Hon är verkligen snäll den hästen iaf, även om hon har lite bråttom ibland. Helt okomplicerad att ta med sig, guld värt!
   
  Fick inte skiten till att fungera utan fick bara upp sista rundan. Första kommer väl så småningom.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.