• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vi hade i alla fall tur med vädret!

  Ingenting klaffade igår, absolut ingenting. Men så är det ibland. För att dra det i stora drag kan man sammanfatta det såhär:
   
  Lokal (90 cm + 90 cm) Bratteborg, 14 april. Vi kom nästan försent, så jag fick kuta in och gå banan direkt när vi kom fram, hann inte värma upp eller få fram Pärla, kom över oxern en gång på framhoppningen annars var det bara stopp, stopp, stopp och stopp. Vägrade ut oss på banan, red igenom henne lite efter starten (mjuk och fin häst!). Svampade av henne, lät henne stå och götta sig lite medan vi åt, missade bangången till nästa klass (!!!), så gick inte banan över huvudtaget -.-' Planerade och trodde tiden var lagom, hörde inte när jag skulle in på framhoppningen, hoppar några språng på lilla och räcket, stopp, stopp, stopp, stopp på oxern, ska in på banan, hoppar räcket. In på banan, blandar ihop höger och vänster och rider ivägen för en klubbkamrat (... dåligt samvete), vår tur och vi kommer näääästan runt (med en jävla massa fel), men lägger henne för nära på sista och så var vi utvägrade igen... Red igenom henne igen och hon var skitfin att rida efter starterna - mjuk, följsam och jättefin!
   
  Var rätt sur och besviken efteråt - allra mest på att jag har fan tävlat i några år nu och BORDE ha koll på tiden. Men de var kvicka som fan (vilket inte är negativt, framförallt inte när de skulle ha sex klasser = det krävdes effektivitet) så jag missbedömde gång, på gång och det ledde i sin tur på sämsta möjliga förutsättningar och så skulle vi nog inte gå så "pang på" med två starter i 90 direkt. Skit och elände. Men sen tog vi en lång avskrittning och pratade om allt möjligt och sen var det mer som "Äsch, skitsamma". Det roligaste på hela dagen var att vi gick förbi personbilarna som var parkerade längs med grusvägen och den ena hette (reg.nr) "TJA" medan den bakom hette "HEY" - oerhört roande, yes.
   
  Tillbaka till själva rundorna då. Första var katastrof på alla sätt och vis; hon var inte uppvärmd, inte framme och det gick inte alls att göra något i stort sett. Känslan var "värd" en uteslutning. Riktigt hemskt (och elakt) mot Pärla när det blir såhär. Hon med hennes kropp behöver komma igång för att palla. Nästa runda var mycket, mycket bättre känsla och känslan var INTE en uteslutning. Inte heller en felfri runda, men definitivt inte en uteslutning. Så i min hjärna så var det en uteslutning och en runda med en jävla massa fel (eller ja, ett ner utöver stoppen).
   
  "The very worst part of you
  ... is me"
   

  Den här låten är så jääääävla bra. Den har jag lyssnat på till och från i många år. Går ofta i bilen på högsta volym och ju mer klös desto bättre blir den. Det allra, allra bästa är från 2.52 och framåt. Litet musiktips såhär på kvällskvisten.
   
  Anledningen att jag slänger med den i detta är att just frasen "the very worst part of you... is me" har gått på repeat i huvuvdet i några dagar nu och det stämmer så väl på Pärla; det sämsta med henne är jag.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.